Poziv: Svi u subotu na Marš za životinje!

Zagreb…

13. travnja 2019. veliko okupljanje za životinje u središtu Zagreba – Marš za životinje!

Marš za životinjeOve subote, 13. travnja 2019. godine, Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organiziraju treći, dosad najveći Marš za životinje. Okupljanje sudionika počinje u 11.00 sati na Trgu kralja Tomislava, a povorka će se kretati središnjim ulicama Zagreba: kroz Park Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevac, Teslinu ulicu, Masarykovu ulicu, Frankopansku ulicu, Ilicu i Trg bana Jelačića gdje će se u 12.30 sati održati kratki program. Povorka potom nastavlja kroz Jurišićevu ulicu do Trga hrvatskih velikana, nakon čega su svi pozvani na druženje uz jelo i piće.
Marš za životinje– Ovaj događaj prilika je da svi zajedno marširamo ulicama Zagreba za sve one koji nemaju mogućnost izboriti se za svoja prava. Sve potlačene, napuštene, zlostavljane, iskorištavane i odbačene životinje bit će u mislima i srcima stotina prosvjednika, ali isto tako i onih koji su iz Hrvatske i inozemstva podržali Marš – kaže Emanuela Poturica iz Prijatelja životinja.
Transparentima sa snažnim porukama, zastavama, šarenim dimnim bakljama, bubnjanjem Zlih bubnjara i glasnim sloganima, sudionici će središtem grada širiti poruku ljubavi za sve stanovnike planeta Zemlje. Poturica ističe:
Marš za životinje– Želimo li postići pozitivne društvene promjene i graditi društvo solidarnosti i održivog mira, svoj krug suosjećanja moramo proširiti i na one koji nemaju glasa i gotovo nikakvih prava. Mir nije samo odsutnost rata nego i prisutnost pravde, a mi vjerujemo da će pravde biti tek kada uistinu odbacimo duboko ukorijenjene principe nadmoći koji se najviše očituju u našem odnosu prema životinjama. Stoga pozivamo sve da nam se pridruže u subotu.
Iz cijele Hrvatske sudionici dolaze na Marš organizirano autobusima, a među njima su i oni iz Osijeka, koje predvodi osječka Udruga Pobjede iz koje poručuju:
– Krajnje je vrijeme je da se zauzmemo za životinje, izađemo na ulice oboružani transparentima, osmijehom i upornim koracima te pokažemo svima da nas mogu slijediti na putu prema pravdi i slobodi za sva živa bića, odnosno prema suosjećajnom svijetu u koji vjerujemo i za koji znamo da je moguć!
S obzirom na sudionike koji dolaze organizirano iz brojnih hrvatskih gradova, ali i iz inozemstva, ovaj Marš poprimit će međunarodni karakter. Uz poznate pojedince, Marš za životinje podržalo je više od 50 svjetskih i domaćih organizacija iz SAD-a, Australije, Slovenije, Grčke, Izraela, Kanade, Belgije, Škotske, Njemačke, Italije, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Nizozemske i Francuske. Maršu će se osobno pridružiti Annabella McIntosh, koordinatorica za Istočnu Europu njemačke PETA-e.

Foto: Press