fbpx

Kovač: Predstava je pravo muško druženje na pozornici i naša psihoterapija

Muškarci.hr…

Redatelj za portal Scena.hr otkriva detalje predstave koja je u nedjelju publiku nasmijala do suza

Mario Kovač– Žene su naše muze, bez njih ne treba ni nas – ističe redatelj predstave Muškarci.hr, Mario Kovač, za portal Scena.hr. Predstava, koja progovara o muškim frustracijama izazvane ženskim ponašanjem, publiku je nasmijala do suza u nedjelju na premijeri u zagrebačkom kazalištu Vidra. Goran Grgić, Boris Svrtan, Amar Bukvić i Filip Detelić na pozornici otkrivaju zašto pravi muškarac traži svoj mir u toaletu, zašto je važno da je gospodar daljinskog, kako muškarac izbjegava kućanske poslove i šopingiranje sa svojom boljom polovicom, Mario Kovačkad je možda poželjno da ide u šoping s njom, zašto je muškarcu u zrelim godinama naporno imati ljubavnicu, koja je tajna muškog druženja na pecanju te su pokušali objasniti ženama što je zaleđe…
Kovač kaže da predstava prikazuje i to telepatsko razumijevanje prijatelja na muškim druženjima poput pecanja.
– Radeći ovu predstavu najbolje mi je bilo to zajedništvo koje smo imali i koje se zapravo osjeti na pozornici. To je muško druženje, čak Mario Kovačje u jednom momentu Boris Svrtan rekao: Ja bih morao vama platiti, meni je ovo psihoterapija – ispričao je Kovač kroz smijeh. Dodaje da je baza predstave na nizu duhovitih skečeva Romana Šuškovića Stipanovića, no veliki dio predstave nastao je improvizacijom glumaca i redatelja.
– Neke stvari smo iščupali iz svojih privatnih života, malo promijenili da ne bismo doma imali problema  i evo pretvorili u predstavu – otkrio je Kovač za portal Scena.hr.
A kako je bilo na premijeri pogledajte na linku.

Foto: Scena.hr