fbpx

Kraljevske tajne – Pogled iza krune: Ljubav i dužnost

Dokumentarna serija Kraljevske tajne – Pogled iza krune: Ljubav i dužnost

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 28. studenog 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21.45 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Kraljevske tajne – Pogled iza krune: Ljubav i dužnost.

Kraljevske tajne

Kraljica Elizabeta II., najpoznatija žena na svijetu, već je 67 godina na britanskom prijestolju i slovi kao jedan od najmoćnijih i najuglednijih državnih vođa. Njezina životna priča fascinira i oduševljava ljude, ne samo u Britaniji nego i u svijetu.

Kraljevske tajne

Dokumentarna serija Kraljevske tajne – Pogled iza krune: Ljubav i dužnost u četiri nastavka, od kojih se svaki bavi određenom temom, donosi nam perspektivu povjesničara i ljudi koji imaju pristup najužim kraljevskim krugovima, stvarajući fascinantnu sliku o tome kakvi su zaista članovi kraljevske obitelji i kako su se snalazili u proteklih sedam desetljeća, u kojima je bilo i vrlo turbulentnih razdoblja.

U prvoj epizodi gledajući vjenčanje Harryja i Meghan, bilo je lako pomisliti kako nije problem uspostaviti ravnotežu između ljubavi i dužnosti. Ali one su zapravo u stalnom sukobu, koji je u nekoliko navrata prijetio stabilnosti dinastije Windsor.

Edward VIII. izabrao je ljubav i abdicirao, kako bi se mogao oženiti razvedenom Wallis Simpson. Charles je izabrao dužnost umjesto ljubavi kad se oženio Dianom, što je imalo katastrofalne posljedice.

Princeza Margaret cijelog se života borila s jednim i drugim u potrazi za srećom. Ali kraljica je uspjela naći ravnotežu između ljubavi i dužnosti. Postala je najdugovječnija okrunjena glava, cijelo vrijeme održavajući i stabilan brak.

28. studenog HRT-HTV1 od 21.45 sati
Kraljevske tajne – Pogled iza krune: Ljubav i dužnost

Foto: Press