fbpx

Liječnici – političari: Zašto RH ima najveći broj liječnika u politici u Europi?

Zagreb…

Liječnici - političari– Istražujemo zašto je to tako, koji su razlozi da su iznimno uspješnu i međunarodno priznatu liječničku karijeru zamijenili onom političkom, ili su još uvijek na dvije strane, na poslu u bolnici i u politici. Gledatelji će imati priliku vidjeti i nepoznate detalje iz njihovog života, kako liječničkog tako i privatnog – rekla je Melinda Kurilj Antunović, koja je uz Patriciju Levak autorica serijala Liječnici – političari.
Hrvatska radiotelevizija započela je sa snimanjem nove dokumentarne serije Liječnici – političari koja u tri epizode od po 50 minuta pokušava dati odgovor na pitanje zašto je Republika Hrvatska država s najvećim brojem liječnika u politici u Europi.
Liječnici - političariRiječ je o seriji iz HRT-ove vlastite produkcije koja se bavi političkim angažmanom liječnika još od 90-tih godina i stvaranja hrvatske države, pa sve do onih novijih generacija liječnika koji i danas sjede u hrvatskom Saboru i Vladi.
Gledatelji HRT-a u seriji će među ostalim imati priliku vidjeti aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića, sadašnjeg potpredsjednika i bivšeg predsjednika Sabora Željka Reinera, bivšeg zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Dragu Prgometa, bivšeg ministra vanjskih poslova Matu Granića i bivšeg ministra zdravstva i obrane Andriju Hebranga. Također, među 17 liječnika kojima se bavi HRT-ov serijal su i Rajko Ostojić, bivši ministar zdravstva, Mirando Mrsić, bivši ministar rada i mirovinskog sustava, bivši predsjednik Sabora Božo Petrov, bivši gradonačelnik Dubrovnika te Ivica Kostović, Predstojnik ureda Predsjednika Republike 1998. godine.
Režiju potpisuje Miljenko Bukovčan, snimatelj je Krešo Vlahek, tonski snimatelj Toni Krstić, a rasvjeta Ivica Bilušić. Tajnica redatelja je Mirela Bedić, a producentica Sunčana Hrvatin-Kunić. Snimanje serijala trajat će do listopada, a emitiranje se očekuje sljedeće godine na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije.

Foto: Press