fbpx

Izravan prijenos finala: Eurovizija mladih glazbenika 2018.

HRT…

Hrvatska radiotelevizija u četvrtak na Trećem programu izravno prenosi finale: Eurovizija mladih glazbenika

Eurovizija mladih glazbenikaIz dvorane Usher u Edinburgu pratimo završnicu Eurovizije mladih glazbenika 2018. Šestoro finalista bori se za titulu pobjednika ovog uglednog natjecanja koje se od 1981. godine održava pod okriljem Europske radiotelevizijske unije. O najboljem kandidatu odlučit će ocjenjivački sud sastavljen od proslavljenih umjetnika i utjecajnih menadžera među kojima su skladatelj i dirigent Sir James MacMillan, dirigentica Marin Alsop, skladateljica i producentica Anna Meredith te glazbeni ravnatelj Festivala u Edinburghu Andrew Moore i to na temelju izvedbe uz pratnju Škotskog simfonijskog orkestra BBC-a kojim ravna šef-dirigent tog orkestra Thomas Dausgaard.
Eurovizija mladih glazbenika ove se godine održava u sklopu jednog od najvećih kulturnih festivala na svijetu, Festivala u Edinburgu i privukla je rekordan broj zemalja sudionica, njih čak 18. Među instrumentalistima na violini, violončelu, klaviru, saksofonu, harfi, flauti, kontrabasu, udaraljkama i gitari u dobi od 14 do 19 godina (prema pravilima mogu se natjecati glazbenici od 12 do 21 godine), najmlađi sudionik je upravo predstavnik Hrvatske, četrnaestogodišnji saksofonist Jan Tominić. Komentatorica prijenosa je Jana Haluza, a urednica Ivana Kocelj.
Izravan prijenos finala: Eurovizija mladih glazbenika, gledajte 23. kolovoza na Trećem programu (HRT-HTV3) Hrvatske radiotelevizije, s početkom u 20.30 sati.

Foto: Press – Krasnodar Peršun