fbpx

Lupino radi novu brončanu skulpturu – Sjedinjenje!

Ekskluzivno…

Nova skulptura predstavlja sjedinjenje dvije duše u jednu

Peti elementStephan Lupino posljednjih mjeseci je intenzivno radio na crtežima serije ‘Peti element‘. Uz slike pripremao je i skicu za novu, treću skulpturu iz serije ‘Lupinizam’ i portal Scena.hr vam ekskluzivno donosi skicu te skulpture koju će proslavljeni umjetnik raditi Lupinopod nazivom ‘Sjedinjenje‘. Brončana skulptura će se raditi u Ljevaonici umjetnina Ujević u Zagrebu.
– Nova brončana skulptura je nastavak na skulpture ‘Fire Woman‘ i ‘Fire Lowers‘ – otkrio je Lupino ekskluzivno za portal Scena.hr. Podsjetimo, naš svjetski poznati umjetnik i fotograf u Galeriji Ralpha Puccija u New Yorku u svibnju prošle godine izložio je svoje umjetničke radove te brončanu skulpturu ‘Fire Woman‘. Zatim je izradio skulpturu ‘Fire Lowers‘ koja predstavlja razarajuću ljubav. Lupino nam je otkrio koliko se treća skulptura razlikuje od prve dvije skulpture.
– Prve dvije su više agresivne i hirovite, a ova će biti sjedinjenje dvije duše u jednu. Biti će jako meditativna, a zračit će stilom Lupinizma – objasnio nam Stephan Lupinoje Lupino. Razgovarali smo s Lupinom i o jednom od najpoznatijih modnih fotografa čije su fotografije postavljene u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu.
Peter Lindbergh je jedan od najvećih komercijalnih svjetskih fotografa, a slike su mu specifične po tome što radi jako velike produkcije i poznate modele. Meni se osobno nije dojmio taj stil jer je po mojem viđenju Peter uvijek bio u sjeni Helmuta Newtona, i to po stilu – komentirao je Lupino.

Foto: Stephan Lupino