fbpx

Marš za životinje: Građani koračali za životinje s transparentima u rukama

Zagreb…

Povodom Međunarodnog dana prava životinja, duga povorka za humaniji i pravedniji svijet – Marš za životinje

Marš za životinje

Marš za životinjeDanas, 9. prosinca 2017. godine, središtem Zagreba marširalo je više stotina ljudi i ukazalo na nepravdu koja se svakodnevno događa životinjama. Glasna povorka krenula je s Trga kralja Tomislava pozivajući sve da se zauzmu za bolji, humaniji i pravedniji svijet za sve životinjske vrste, protegnuvši se kasnije od Frankopanske ulice do Trga bana Josipa Jelačića Uz potporu bubnjara, mnogi prijatelji životinja koračali su noseći transparente, zastave i zviždaljke koji su im pomogli da svoje glasove stope u jedan glas i zajedno zatraže pravo na život bez ugnjetavanja i ropstva kao neosporivo pravo za sve.
Marš za životinjeDomišljatim sloganima glasno su rekli ne napuštanju kućnih životinja i pozvali na udomljavanje, ne iskorištavaju životinja u industriji zabave i pozvali na izbjegavanje mjesta gdje se zatvaraju životinje, ne deranju kože i krzna životinjama i pozvali na suosjećajno odijevanje, ne testiranju na životinjama i pozvali na etičnu kupnju te ne ubijanju životinja radi hrane i pozvali na veganstvo.
Vlatka Balaš iz udruge Prijatelji životinja, povodom uspješnog Marša za životinje, izjavljuje:
– Danas možemo živjeti potpuno normalno bez iskorištavanja životinja. Svaka osoba može bez problema izbaciti mrtve životinje i njihove izlučevine iz svoje obuće, odjeće, prehrane ili kozmetike te time pomoći sebi, drugim ljudima, okolišu i životinjama. Predivno je vidjeti gomilu istomišljenika koji su odlučili ne šutjeti o patnji životinja i boriti se za pravednost. Ovo je zaista uspješno obilježen Međunarodni dan prava životinja i u Hrvatskoj.
Marš za životinjeDa će u budućnosti još znatno više jačati otpor zlostavljanju i iskorištavanju životinja, govori i činjenica da u svijetu postoji 18 političkih stranaka za životinje, odnosno onih koje ne stavljaju kratkoročne interese čovjeka u središnju poziciju, već cijeli planet i sve njegove stanovnike. Senatorica Christine Teunissen iz nizozemske stranke Partij voor de Dieren dala je podršku proteklom Maršu za životinje u Zagrebu u nadahnjujućem videu. Svojim dolaskom Marš za životinje su podržali i Dunja Vejzović, Ibrica Jusić i Igor Barberić, a brojni ostali poznati poslali poruke podrške.
– Prijatelji životinja zahvaljuju suorganizatorima, Udruzi Pobjede, i svim ostalim udrugama koje su dale podršku, medijima koji su najavili prosvjed, osobama iz javnog života te svim glasnim i neumornim sudionicima Marša za životinje koji su dobili simpatije prolaznika i dali hrvatskoj javnosti jasnu poruku suosjećanja te se pridružili obilježavanju Međunarodnog dana prava životinja diljem svijeta – poručuju Prijatelji životinja.

Foto: Press – Prijatelji životinja – Ana Mihalić, Jelena Rašić