fbpx

Međunarodni turnir Vlatko Marković

Osijek…

Od 23. do 27. rujna u Osijeku – međunarodni turnir Vlatko Marković

Vlatko Marković– Ovo je još jedna prilika da se prisjetimo Vlatka Markovića koji je ostavio veliki trag u hrvatskom nogometu, a pritom posebnu pažnju pridavao razvoju mladih igrača. Ponosni smo što možemo organizirati ovakav turnir njemu u čast jer time pokazujemo da je hrvatskom nogometu prioritet ulaganje u mlade i njihov napredak – poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.
Hrvatski nogometni savez organizator je drugog po redu međunarodnog turnira Vlatko Marković za nogometaše do 16 godina, domaćin kojemu će, uz sudjelovanje osam reprezentacija, od 23. do 27. rujna biti Osijek.
U skupini A igrat će Hrvatska, Katar, Crna Gora i Bugarska, a u skupini B Bosna i Hercegovina, Rumunjska, Zambija i Sjeverna Makedonija.
Međunarodni turnir Vlatko Marković je organiziran uz potporu Fifinog Forward programa, a nosi ime jednog od istaknutijih ljudi u modernoj povijesti hrvatskog nogometa – bivšeg igrača, trenera, izbornika, nogometnog djelatnika i počasnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, koji je kao predsjednik vodio Hrvatski nogometni savez u razdoblju od 1998. do 2012. godine, a u dobra spominjanja prije sedam godina otišao baš 23. rujna.
Sve utakmice na turniru igrat će se bez prisustva gledatelja.

Foto: Press – HNS