fbpx

Miroslav Ćiro Blažević: Luka Modrić bi mi 98′ bio rezerva

Na radiju….

Miroslav Ćiro BlaževićTrener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević gostovao je na Narodnom radiju. Na pitanje voditeljice o godinama Ćiro je spremo odgovorio:
– Trudim se, svjestan da ova dob donosi sve ono što ne želimo. Ja se ne dam, probam se još malo oteti. Mislim da čovjek ove dobi mora biti zaljubljen… Ne mislim samo u ženu, vi odmah na ženu mislite.. I sve što će se dogoditi ja ću napraviti s ljubavlju.
O izborniku Čačiću, trener svih trenera kaže kako se popravio.
– Popravio se… Mi smo na EP imali najbolju ekipu, nisam ja jedini koji je pretendirao da je Hrvatska najveći favorit. Ali na ovakvim velikim natjecanjima nemamo pravo na pogreške, pogotovo ne vođa. Reprezentacija je u posljednje vrijeme napravila dva športska rezultata na koje možemo biti ponosni. I Čačiću je trebalo stanovito vrijeme da se uključi, jer vjerujte mi da je izbornik ili trener najvažniji čovjek tima. On odredi strategiju,on stvara duh, apsolutno najvažniji je i ima najmanje pravo da pogriješi. I istini za volju Čačić je u zadnje dvije utakmice izvadio ono maksimalno, svih šest bodova, mi smo na prvom mjestu. Kažu u narodu da je lakše stvoriti nego sačuvati. Sad je na njemu da nastavi s ovakvim rezultatima. Ekipu ima i hrvatski nogomet bi mogao na tom najvećem SP imati jednu značajnu i veliku ulogu.
A na pitanje o kvalitetama Luke Modrića kao našeg najboljeg igrača, u svom stilu odgovorio je Ćiro:
– Po referencama, moglo bi se reći. Ali još uvijek mislim da su njemu ravni, pa možda i bolji, neki „moji” igrači: Boban, Prosinečki, Bokšić, Asanović… Šukera da ne spominjem, on je priča za sebe, nenadmašivi golgeter. Nitko od njih nije slabiji igrač od Modrića, ali okolnosti su htjele da Luka ode u Real Madrid i da tamo pokaže svijetu što zna. Mogao je tako igrati i u Dinamu, ali to ne bi imao tko vidjeti.
I za kraj na pitanje o sastavu iz 98′ i Luki, Ćiro je zaključio:
– Nisam siguran da bi igrao. Bio bi rezerva. Haha, ma ja njega volim, ali nemojte dirati one koji su bili treći u svijetu.

Foto: Press