fbpx

Dodijeljene nagrade Gavella Faira – Sjećanje šume najbolja predstava

Zagreb…

Sjećanje šume, Gavella– I ove godine dodijelili smo tri nagrade, dvije glumačke i nagradu najboljoj predstavi – poručuju iz kazališta Gavella.
Jučer, 20. lipnja 2018. godine, prije izvedbe predstave ‘Kao na nebu’ Kaya Pollaka, održala se ceremonija dodjele nagrada ‘Gavella Faira’ u sezoni 2017./2018.
Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kazališnih zaljubljenika biralo je između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta ‘Gavella’, a to su: ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’, ‘Kralj Rikard III.’, ‘Sjećanje šume’, ‘Proces’ i ‘Slikari rudari’.
Članice i član povjerenstva bili su: Ana Marasović, Domagoj Mrdušan, Lara Gotal, Sara Futač i Barbara Tolić. A nagrađena predstava je ‘Sjećanje šume‘.
Nagradu je primila redateljica Tamara Damjanović. U obrazloženju nagrade stoji:
– Iako je odrastanje u gruboj okolini nemalo puta dotaknuto u hrvatskoj kazališnoj industriji, kvalitetni glumački ansambl uz izvrsnu režiju donosi ga na ‘Gavellinu’ pozornicu na jedan nov, svjež i sasvim jedinstven način, sa snažnom emotivnom komponentom popraćenom dozom mističnosti.
Martina Cvek– A dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja: Vesna Mikšec, Snježana Tonković Fernežir, Mario Božićek, Vanja Gredelj, Margita Ledenko Rukavina, Ivana Schenner i Leo Pleše – kažu iz kazališta Gavella.
Glumica sezone kazališta ‘Gavella’ je Martina Čvek!
– Ekspresivno i artikulirano, ona svoje uloge igra cijelim tijelom, licem, glasom, pogledom… Emocije koje nam donosi su kompleksne i jasne te nam se čini da bismo i Dorde Kukuljicasami u takvoj situaciji osjetili isto. Vodeći sebe i nas od rezignacije do ushićenja, ova glumica osvojila nas je svojom vitalnošću i zrelošću, čvrstinom i krhkošću.
Glumac sezone kazališta “Gavella” je Đorđe Kukuljica!
– Istodobno odlučan i blag, slojevit u odnosima i snažan u emocijama, koje s lakoćom, izravno, prenosi na gledatelje, ovaj glumac cijelim svojim izvedbenim bićem donosi duh djela na pozornicu, ponekad sabito i naizgled povučeno, ponekad verbalno opsežnije, pa i filozofično, no uvijek živo i dirljivo.
Nagrade je uručila Vedrana Vučinić.
– Na ovogodišnjem ‘Gavella Fairu’, od 01. lipnja prikazano je čak 17 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu – zaključuju iz kazališta Gavella.

Foto: Press