fbpx

Mladi novinar Petar Raguž: Ostvarili su mi se snovi

Zagreb…

Petar Raguž– Ostvarili su mi se snovi. Počašćen sam što sam dio ‘Nogometa za prijateljstvo’ – kaže 11-godišnji Petar Raguž.
Nogomet za prijateljstvo’ je međunarodni dječji turnir kojem je cilj popularizacija nogometa među mladima, promicanje zdravog načina života i tolerancije i prijateljstva među djecom iz cijelog svijeta. A mladi nogometaš Dinama i kapetan momčadi limača, Petar Raguž, otputovat će na turnir ‘Nogomet za prijateljstvo‘ koji se krajem lipnja održava u St. Peterburgu. Tamo će obavljati posao novinara. Evo što on misli o hvalevrijednom projektu…
– Upoznao sam puno ljudi zahvaljujući ovom projektu. S njima dijelim ljubav prema sportu – dodao je.
Ovaj projekt posebno mu se sviđa zato što pruža priliku upoznati druge kulture.
Petar Raguž– Nema budućnosti bez prijateljstva, mira i jednakosti. Veselim se što se mogu družiti s djecom iz svih krajeva svijeta – kaže mladi novinar.
– Obožavam gledati i igrati nogomet, ali i novinarstvo. Volim slušati različite komentatore i njihove poglede na sport. Najdraži igrač mi je Leo Messi – dodao je za kraj.
U 2017. godini se zemljopisni opseg projekta znatno proširio te se broj zemalja sudionica udvostručio od 32. na 64. zemlje. Po prvi puta će na Nogometu za prijateljstvo sudjelovati djeca iz Meksika i SAD. Na taj način, projekt je okupio mlade nogometaše s četiri kontinenta: Afrike, Euroazije, Sjeverne i Južne Amerike.
Kao igrač predstavljat će nas mladi golman Dinama, Ivan Omazić, a tamo kao novinar putuje i njegov kolega, inače kapetan limača Dinama, Petar Raguž.

Foto: Press