fbpx

Pobjedom protiv Egipta Hrvatska do prvih bodova na Svjetskom prvenstvu

Kielce…

Hrvatska– Prva pobjeda i probijeni led. Bilo je vrlo teško proživljavati ovih 60 minuta s mnogo promjena u ritmu, ali na kraju smo po rezultatu relativno lako doći do pobjede. Nadam se da će nam to dati vjetar u leđa, dodatnu energiju i samopouzdanje za utakmice koje slijede, a koje odlučuju prolazimo li dalje i s koje pozicije – rekao je izbornik Goran Bobić.
Hrvatska ženska kadetska reprezentacija osvojila je prva dva boda na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. U susretu drugog kola skupine B bez problema su stigle do pobjede nad Egiptom. Izabranice Gorana Bobića uvjerljivo su slavile s 31:24 (15:11). Najraspoloženija u redovima Hrvatske bila je Ana Malec sa šest pogodaka, a slijedi u Elena Popović s pet. Petra Marinović skupila je deset, a Karmela Pokopac tri obrane. Nada Mamdou Mohamed Mahmoud je postigla sedam pogodaka za Egipat. Nagradu Ani Malec za najbolju igračicu utakmice predao je hrvatski reprezentativac i igrač poljskog prvaka Vive Tauron Kielcea Marko Mamić. Na utakmici je također bio i Luka Cindrić, a obojica naših reprezentativaca su čestitali kadetkinjama na pobjedi i odvojili vrijeme za zajedničku fotografiju.
– Mislim da smo se borile i hrabro igrale. Bilo se teško dići poslije poraza od Danske, ali nekako smo se sastavile i pobijedile ovu utakmicu. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti tako – rekla je reprezentativka Nevena Vidaković.
Idući susret na Svjetskom prvenstvu na rasporedu je 10. kolovoza s početkom u 10 sati, a protivnik će biti Mađarska.

Raspored Hrvatske na Svjetskom prvenstvu:
10.08.2018. u 10:00 h: Mađarska – Hrvatska
11.08.2018. u 20:00 h: Hrvatska – Švedska
13.08.2018. u 10:00 h: Čile – Hrvatska

Skupine na Svjetskom prvenstvu:
Skupina A: Njemačka. Rumunjska, Poljska, Austrija, Angola i Slovačka
Skupina B: Mađarska, Danska, Egipat, Švedska, Čile i Hrvatska
Skupina C: Norveška, Rusija, Japan, Kina, Nizozemska i Argentina
Skupina D: Koreja, Francuska, Španjolska, Tunis, Kazahstan i Crna Gora

Foto: Press – IHF