fbpx

Premijerno: McMilijuni – detaljni prikaz nevjerojatne prijevare

Zagreb…

Serija McMilijuni će premijerno biti dostupna putem HBO GO-a od 4. veljače

Šestodijelna dokumentarna HBO serija McMilijuni (McMillions) donosi detaljni prikaz nevjerojatne prijevare, uz pomoć koje je bivši policajac poznat kao Stric Jerry ukrao preko 24 milijuna dolara namještajući popularnu McDonald’sovu nagradnu igru Monopolyja. Serija će premijerno biti dostupna putem HBO GO-a od 4. veljače, dok će na HBO kanalu prva epizoda biti prikazana 6. veljače u 21.25 sati.

McMilijuni

Sve je počelo kada je McDonald’sov tim 1987. godine osmislio nagradnu igru u okviru koje su sudionici mogli pronaći kartice iz Monopolyja u pakiranjima McDonald’s proizvoda ili u časopisima. Pobjedničke kartice su mogli zamijeniti za različite nagrade – od besplatnih hamburgera do glavne nagrade koja je iznosila čak milijun dolara. Stric Jerry je od 1989. do 2001. godine rukovodio velikom prijevarom, tako što je krao pobjedničke kartice i sam birao dobitnike, s kojima je potom dijelio novac od nagrade. U prijevaru je prvo uključio obitelj i prijatelje, a ubrzo je izgradio ogromnu mrežu sudionika diljem Amerike.
Serija se oslanja na ekskluzivne izjave svjedoka i arhivske snimke, između ostalog i FBI-eve agente koji su razotkrili prijevaru, McDonald’sove izvršne menadžere koji su i sami prevareni, odvjetnike koji su radili na slučaju te počinitelje i dobitnike nagrada koji su profitirali od zamršene sheme, kao i pojedince koji su često nesvjesno namamljeni da sudjeluju u prijevari.
Među izvršnim producentima su Mark Wahlberg, Stephen Levinson i Archie Gips, uz Jamesa Leeja Hernandeza i Briana Lazarta koji istovremeno potpisuju i režiju.

Foto: Press