Prijatelji životinja: Norveški vukovi ne umiru sami!
By redakcija On 19 sij., 2018 At 01:20 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Aktivisti predali prosvjednu notu veleposlanici Norveške; prosvjedi u cijelome svijetu

Prijatelji životinjaAktivisti za prava životinja i Prijatelji životinja okupili su se danas pred Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Zagrebu kako bi dali potporu najvećoj organizaciji za prava životinja u Norveškoj NOAH i pomogli da se zaustavi masovni pokolj vukova koji je započeo u listopadu prošle godine i trajat će do ožujka ove godine, sve dok se ne pobiju svi vukovi unutar kvote.
Miran prosvjed u Zagrebu, tijekom kojega su Prijatelji životinja uručili prosvjednu notu norveškoj veleposlanici Astrid Versto, samo je jedan od mnogih prosvjeda potpore organizaciji NOAH i norveškim vukovima, koji se pred norveškim veleposlanstvima i konzulatima održavaju 19. i 20. siječnja 2018. diljem Europe i svijeta. Samo u Norveškoj očekuje se više od 5000 prosvjednika.
Ovogodišnji lov na vukove dosad je najgori otkako su vukovi postali zaštićeni u Norveškoj 1973. godine, i to zbog njegova razmjera i nedostatka bilo kakvih dokaza koji bi ga opravdali. Norveška vlada odlučila je ove zime pobiti 42 vuka, što znači da će čak 75 posto populacije vukova na norveškom teritoriju biti izbrisano s lica Zemlje. Ovaj progon vukova prvi put događa se unutar zone u kojoj bi vukovi trebali biti pod strogom zaštitom. Dosad je ove zime upucano 17 vukova u dopuštenom lovu, što je 30 posto populacije vukova u Norveškoj, a taj broj se povećava.
Udruga Prijatelji životinja protivi se ovakvoj politici istrebljivanja koja je usmjerena na održavanje populacije vukova na trajno kritičnoj razini. Tu politiku provode određene političke grupacije u norveškom parlamentu koje su pod jakim utjecajem lovnog lobija i zemljoposjednika.

Foto: Press

comment closed