fbpx

Izravan prijenos: Svečano otvorenje Pula film festivala

Pula…

HRT u subotu 13. srpnja na Prvom programu izravno prenosi svečano otvorenje Pula film festivala

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pula film festivalProšlo je 66 godina od 1954. godine kada je Marijan Rotar u Vespazijanovoj areni pokrenuo filmski festival koji se uz uspone i padove uspio održati sve do danas, pa je postao najdugovječniji nacionalni filmski festival na svijetu. Na otvaranju ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala predstavit će se ekipa najiščekivanijeg hrvatskog filma posljednjih godina – ‘Generala‘ redatelja Antuna Vrdoljaka, s Goranom Višnjićem u ulozi Ante Gotovine.
Tijekom osam festivalskih dana publika će u Areni moći pogledati 8 novih hrvatskih filmova, a poslije njih slijedi “Popularni program” u kojem ih u Areni čekaju strani filmski hitovi. Osim njih, u Puli će biti prikazan i velik broj kratkih filmova, bogat međunarodni program, novi festivalski program “Kontrapunkt” namijenjen ostvarenjima koja unose novu estetiku u hrvatski film, te filmovi za mlade. Kroz program otvaranja 66. Pulskog filmskog festivala vodit će vas Duško Ćurlić i Ivan Vukušić.
Redateljica prijenosa Pula film festivala je Mirena Stijačić, a urednica Koraljka Kirinčić.
Prijenos Svečanog otvorenja Pula film festivala gledajte u subotu 13. srpnja 2019. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 21.45 sati.

Foto: Press