fbpx

Zoran Milanović i Andrej Plenković: Potvrđena javna televizijska debata

HRT…

Bit će to prva javna televizijska debata predsjednika dviju najutjecajnijih političkih stranaka u Republici Hrvatskoj nakon više od 13 godina

Zoran Milanović, Andrej PlenkovićHrvatska radiotelevizija (HRT) emitirat će televizijsku debatu između predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreja Plenkovića i predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Zorana Milanovića u petak 12. kolovoza na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20 sati. Bit će to prva javna televizijska debata predsjednika dviju najutjecajnijih političkih stranaka u Republici Hrvatskoj nakon više od 13 godina, a održat će se uoči početka predizborne kampanje za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.
Uvjeti za održavanje televizijske debate stvoreni su nakon što je iz središnjice Hrvatske demokratske zajednice danas poslijepodne stigla pismena potvrda dolaska Andreja Plenkovića. Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović svoj je dolazak potvrdio prošloga tjedna. Voditelj sedamdesetominutne televizijske debate bit će Mislav Togonal, a čelnici dviju političkih stranaka raspravljat će o unutarnjoj i vanjskoj politici, gospodarstvu i financijama, zdravstvu i socijalnim pitanjima, natalitetnoj politici i obrazovanju te o svjetonazorskim pitanjima.
U skladu s Programskim pravilima za praćenje izbora zastupnika u Hrvatski sabor 2016. godine Hrvatska radiotelevizija tijekom predstojeće predizborne kampanje obvezala se organizirati i emitirati i najmanje jedno predizborno televizijsko sučeljavanje kandidata na predstojećim izborima, a o terminu sučeljavanja pravodobno će obavijestiti javnost.

Foto: Zoran Milanović i Andrej Plenković društvena stranica