Aleksandar Stanković: Zoran Milanović je donio rekordnu gledanost
By redakcija On 8 lip., 2016 At 03:42 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

HRT…

Urednik i voditelj otkriva najzanimljivije trenutke političke emisije Nedjeljom u dva

Aleksandar StankovićAleksandar Stanković kaže da ponekad prije emisije ima tremu.
– No to uvijek prestane kad emisija počne. To hoću li biti tvrđi ili blaži ovisi i o stavu gosta i temama koje su toga dana u emisiji – kaže urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva. Dodaje kako neki gosti odu bez pozdrava, neki se ljute, jedna je gošća čak podigla i sudsku tužbu, drugi su ljubazni i srdačni, s nekima ode i na kavu nakon emisije neovisno o tome kakav je stav u emisiji zauzeo prema njima, no jedno je ipak zajedničko svima – nitko nije ravnodušan. Stanković kaže i kako je održavanje tempa i biranje sugovornika zahtjevan zadatak jer se katkad dogodi da nije u mogućnosti u emisiji imati gosta koji je u tome trenutku aktualan ili koji može govoriti o temi koja je toga tjedna bila u središtu interesa medija.

Aleksandar Tijanić i Emir Kusturica
– Bilo je slučajeva kad su mi otkazali gostovanje doslovno dva sata prije emisije, no snašli smo se i ubrzo dobili drugoga gosta – rekao je. Za širu javnost najzanimljiviji su gosti ipak političari, no Stanković kaže kako je zamjetan trend po kojemu se radije odazivaju manje afirmirani političari, a oni na visokim položajima oklijevaju ili pak odbijaju poziv za gostovanje u emisiji.
Neki od najkontroverznijih gostiju bili su Aleksandar Tijanić i Emir Kusturica, za kojega Stanković kaže kako se nada da će ipak dovršiti započeti intervju koji je Kusturica naglo prekinuo. Podaci o gledanosti također pokazuju kako Nedjeljom u dva, uz emisije More i Plodovi zemlje, daje znatan doprinos gledanosti Hrvatske radiotelevizije nedjeljom, a javni medijski servis time pokazuje kako se za gledatelje bori prije svega kvalitetom sadržaja.
Aleksandar Stanković– Termin nedjeljom u dva zapravo je nedjeljni udarni termin – kazao je Stanković.
Na HRT- u ističu da je politička emisija Nedjeljom u dva jedna od najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije te da i nakon 16 sezona emitiranja bilježi stabilan rast gledanosti.
A njezino posljednje ovosezonsko izdanje uoči ljetne stanke na rasporedu je 12. lipnja, a trebao bi gostovati banjolučki biskup Franjo Komarica.
Posljednja emisija, emitirana u nedjelju 5. lipnja 2016., a u kojoj je gostovao bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, bila je po gledanosti druga emisija na svim nacionalnim televizijama. Pratilo ju je 13,4 posto opće populacije (AMR), odnosno 547 749 gledatelja, što je za svega 0,4 posto manja gledanost od one koju je imala najgledanija emisija.

Gostovanje Zorana Milanovića pratilo 781 725 gledatelja
– U prvih pet mjeseci ove godine emisiju Aleksandra Stankovića u prosjeku je gledalo 13,2 posto opće populacije (AMR), odnosno 540 953 gledatelja, dok ju je u istome razdoblju prošle godine u prosjeku pratilo 11,9 posto opće populacije (AMR), odnosno 485 117 gledatelja, što je povećanje za čak 55 836 gledatelja. Emisija također bilježi i rast udjela u gledanosti (SHR), odnosno gledatelja koji su u tome trenutku pred svojim malim ekranima. On je u prvih pet mjeseci 2015. godine bio 36,3 posto, dok u istome ovogodišnjem razdoblju iznosi 39,6 posto – naglasili su u priopćenju. HRT dodaje da gledanost emisije Nedjeljom u dva gotovo nikad u ovoj godini nije pala ispod 400 000 gledatelja.
Aleksandar Stanković– No zato je nerijetko rušila rekorde gledanosti, kao primjerice 17. siječnja ove godine, kad ju je pratilo 781 725 gledatelja, što je gotovo 20 posto opće populacije (AMR) i čak 50 posto svih onih koji su u tome trenutku bili pred malim ekranima. U toj je emisiji gostovao tadašnji premijer Zoran Milanović, koji se inače tijekom svojega mandata nije odazivao na pozive za gostovanje u emisiji – piše u priopćenju HRT-a te zaključuju:
– Tijekom prvih pet mjeseci ove godine emisija je u četiri navrata znatno premašila broj od 600 000 gledatelja te čak deset puta broj od pola milijuna gledatelja.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT

comment closed