fbpx

Sanja Kocijančić Petričević dobitnica priznanja Hrvatskoga liječničkog zbora

Zagreb…

Sanja Kocijančić Petričević– Izrazita mi je čast, iznenađenje, ponos i radost ovo priznanje Hrvatskoga liječničkog zbora, na čelu s predsjednikom profesorom Željkom Krznarićem. Točno 25 godina surađujem i pratim ustanove i naše liječnike iz Republike Hrvatske i svijeta, surađujem s njima te obraćam posebnu pozornost na najljepši dio medicine – domete i dosege. Nadam se da će tako biti i nadalje, i poslije ove moje srebrne obljetnice, za koju je stigla ova lijepa nagrada. Zahvaljujem svim liječnicima, a zahvalna sam i mojoj Hrvatskoj radioteleviziji što mi je omogućila da pratim područje koje najviše volim, a koje služi svakomu čovjeku. Čestitam i kolegama iz Doktora u kući jer smo sretni što smo doživjeli priznanje za svoj rad te zamišljam kako bi i naša kolegica Selma Mijatović bila sretna da je to doživjela. Svaka je nagrada poticaj za daljnje aktivnosti – ističe uoči večerašnje dodjele priznanja Sanja Kocijančić Petričević.
Hrvatski liječnički zbor (HLZ) na večerašnjemu će tradicionalnome liječničkome balu u Zagrebu dodijeliti priznanje novinarki i urednici Hrvatske radiotelevizije (HRT) Sanji Kocijančić Petričević za svekoliku potporu i doprinos hrvatskomu liječništvu u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskoga liječničkog zbora.
Sanja Kocijančić PetričevićSanja Kocijančić Petričević televizijsko je radno iskustvo stekla na brojnim projektima javnoga medijskog servisa – kao voditeljica, istraživačka novinarka i urednica emisija Televizijski obiteljski magazin, Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Pravo i pravda, Brisani prostor i drugima, a posljednja dva desetljeća uređivački i voditeljski pokrenula je brojne emisije koje sustavno prate zdravstveno i medicinsko područje, primjerice To je to i Dobre priče, kao i brojne emisije i humanitarne projekte u znanstvenome programu Hrvatske radiotelevizije: Znanstvene vijesti, Drugo mišljenje, Abeceda zdravlja, Društvena mreža te Dijagnoza. U brojnim emisijama o zdravlju Sanja Kocijančić Petričević ugošćuje najrelevantnije stručnjake iz svih grana medicine, prati najrecentnije publikacije i znanstvena medicinska dostignuća, domete i dosege medicine 21. stoljeća te popularizira medicinsku znanost.

Foto: Press