fbpx

Sementa Rajhard zvijezda mjuzikla Zeleno Blago!

Zeleno Blago_SementaMlada zvijezda najgledanije hrvatske serije Stella, glumica i glazbenica Sementa Rajhard oduševila je brojnu publiku na pretpremijeri prvog mjuzikla o Hrvatskom Zagorju! Talentirana Sementa i najzabavnija ekipa zagoraca koju ste ikad vidjeli spojili su nepojivo i na kazališnim daskama festivalske dvorane u Krapini, na originalan način prikazali priču Bajke na dlanu- Hrvatskog Zagorja- Zelenog Blaga.
Mjuzikl o Hrvatskom Zagorju spaja suvremene i tradicionalne elemente kazališne i glazbene umjetnosti. Neandertalci, vegeterijanci, zabranjena ljubav i poznata priča o Seljačkoj buni spajaju nespojivo i uvode nas u svijet Zagorja kakav još nismo vidjeli.
Zeleno Blago_2Zanimljivi mjuzikl obrađuje temu neandertalca, vegetarijanca koji zbog toga upada u probleme, zatim je tu i slavna priča o ljubavi seljanke i plemića iz Desinića za koju zna cijelo selo, a po prvi puta poznata priča o Seljačkoj buni dobiva novu dimenziju prikazujući scenu puntanja kmetov večer uoči velike bitke kod Stubice, na čelu sa Matijom Gupcem.
U spektakularnom zagorskom mjuziklu sudjeluju glumci svih uzrasta, najazabavnija ekipa zgoraca koju ste ikad vidjeli, 5 vrhunskih zagorskih glazbenika, pa sve do malo starijeg djeda koji upotpunjuje ovaj show za cijelu obitelj. Glazbu potpisuje Tihomir Kožina, a glazbeni producent je Igor Martinek. Uz tradicionalne zagorske pjesme tu su i suvremeni hitovi koji spajaju staro i novo te prikazauju zagorje na drugačiji, moderan i urbaniji način te ističu talentirane ljude koji cijene svoju kulturu, povijest i običaje a uz sve to hrabro koračaju ukorak s vremenom.