fbpx

Serija Amerikanci od utorka na HTV2

Amerikanci

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 8. veljače 2022. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.25 sati počinje s ponovnim prikazivanjem serije Amerikanci.

Amerikanci

Smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, tijekom hladnog rata, ovo je priča o Elizabeth (Keri Russell) i Philipu Jennings (Matthew Rhys).

Amerikanci

To dvoje agenata KGB-a predstavljaju se kao američki bračni par koji živi u Falls Churchu u Virginiji, predgrađu Washingtona, sa svojom djecom Paige (Holly Taylor) i Henryjem (Keidrich Sellati).

Njihov susjed Stan Beeman (Noah Emmerich) agent je FBI-a koji radi u protuobavještajnoj službi. Prva sezona započinje nedugo nakon inauguracije predsjednika Ronalda Reagana u siječnju 1981.

Šesta sezona završava u prosincu 1987., netom prije nego što su čelnici Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza potpisali Sporazum o nuklearnim projektilima kratkog i srednjeg dometa.

Tijekom emitiranja kritičari su držali da je serija među najboljima tada prikazanima. Osvojila je dvije nagrade Peabody, pet nagrada Udruge televizijskih kritičara i dvije nagrade Critics ‘Choice Television Award za najbolju dramsku seriju.

U završnoj sezoni Matthew Rhys osvojio je Emmy za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, a izvršni producenti Joel Fields i Joe Weisberg osvojili su Emmy za najbolji scenarij dramske serije, kao i Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju.

Serija Amerikanci je ukupno nominirana za 85 nagrada, a osvojila ih je 25.

Foto: Press HRT – Amerikanci