fbpx

Upravo su vam smanjili mirovine za 27 posto, a nisu ni trepnuli!

Hrvatska…

Građani moraju odlučiti tko je ‘vjerodostojan’, a tko je faktor stabilnosti, kaže David Bregovac

David Bregovac, mirovine– Iako smatram da su novi izbori preskupi i kako je građanima pun kufer mrcvarenja Hrvatske, izbori su ipak najlogičnije rješenje, a građani moraju odlučiti tko je ‘vjerodostojan’, a tko je faktor stabilnosti – rekao je David Bregovac.
Predsjednik Laburista David Bregovac komentirao je donošenje Nacionalnog programa reformi, strateškog dokumenta Vlade za razdoblje 2017.-2020. godine kojim se svima rođenima 1962. godine ili kasnije mirovine smanjuju za 27 posto.
– Podsjetimo, dokumentom prihvaćenim u četvrtak 27. travnja 2017. godine Vlada namjerava ostvariti uštede u mirovinskim troškovima na način da se smanje buduće mirovine svih onih koji su trenutno mlađi od 55 godina, odnosno rođenih 1962. godine i kasnije. Na primjeru nastavnice koja je cijeli svoj radni vijek zarađivala prosječnu bruto plaću, razlika u mirovini bila bi čak 514 kuna. Umjesto da dobije 2.845 kuna, koliko i nastavnica rođena godinu dana ranije, njezina bi mirovina za identičan staž od 36,5 godina pala na 2.331 kunu! Napomenimo kako će se sve ovo odigrati već za dvije godine – piše u priopćenju.
– Protekle su dvije godine i HDZ i Most ogadili politiku i političare te Laburisti i dalje smatraju da politika mora izvirati iz vrednota demokracije – istine, poštenja, društvene solidarnosti i prava na dostojanstvo radnika te smo spremni na otvoreni i transparentni politički rad – poručuje Bregovac.

Foto: Press