fbpx

Snježna kraljica otvara novu sezonu kazališta Trešnja

Zagreb…

Novu kazališnu sezonu Gradskoga kazališta Trešnja obilježit će tri premijerna naslova i obnova mjuzikla za najmlađu publiku, te novi vizualni identitet

Trešnja– I u ovoj sezoni pripremamo predstave koje publika voli, te nastavljamo s programom Četvrtak u Trešnji koji je započet prošle godine, a namijenjen je afirmaciji mladih umjetnika. Planiramo uvesti i večernje termine za odrasliju dječju publiku, a tijekom praznika ćemo organizirati zanimljive i edukativne radionice. Djeca trebaju mjesto na kojem mogu provesti praznika pa ćemo im to i omogućiti – rekla je Višnja Babić te najavila veliku izložbu Trešnjinih plakata renomiranih hrvatskih slikara koja će se održati u proljeće iduće godine.
U Gradskom kazalištu Trešnja u srijedu, 13. rujna 2017. godine održana je konferencija za medije povodom najave nove kazališne sezone 2017./2018. Konferenciji za medije prisustvovali su Višnja Babić, ravnateljica Trešnje, te redatelji Paolo Tišljarić, Ivan Leo Lemo i Nina Kleflin.
TrešnjaNovu kazališnu sezonu u Trešnji obilježit će naslovi temeljeni na klasičnim bajkama i pričama za djecu i mlade. Ravnateljica Višnja Babić najavila je tri premijere i jednu obnovu, te predstavila novi vizualni identitet Kazališta i knjižicu sezone.
Prva premijera u sezoni je Snježna kraljica Hansa Christiana Andersena, koja vodi djecu u začarani ledeni svijet. Ovaj klasik svjetske književnosti za djecu režirat će Paolo Tišljarić, a premijera je najavljena za 27. listopada. Predstava će okupiti većinu Trešnjinog ansambla, a naslovnu ulogu utjelovit će glumica Senka Bulić, nekad članica ansambla ovoga kazališta. Snježna kraljica je suvremena adaptacija poznate hrvatske spisateljice Lade Kaštelan.
Trešnja– Dok smo Lada i ja radili na adaptaciji, jezično smo se referirali na to da pokušamo priču o odanosti, ljubavi i prijateljstvu prikazati na jedan novi način, koji će i vizualno biti atraktivan – kazao je Paolo Tišljarić.
Prosinac će obilježiti premijera božićne predstave Maša i Božić, autorice Sanje Pilić. Riječ je o predstavi koju mogu pogledati djeca već od tri godine starosti, a simpatična Maša protagonistica je mnogih priča Sanje Pilić.
Redatelj predstave, Ivan Leo Lemo, istaknuo je kako mu je veliko zadovoljstvo raditi na ovoj predstavi božićne tematike, koju rado naziva i urbanom pastoralom, te da osim redateljske osjeća i duhovnu odgovornost.
Za travanj je u planu posljednja premijera u sezoni, Tajna dvorca strave Alfreda Hitchcocka u režiji Nine Kleflin, koja se raduje ponovnoj suradnji s Trešnjom. Predstavu je najavila kao intrigantnu priču koja će djecu potaknuti na kritičko promišljanje. Radnja predstave zbiva se u sedamdesetima godinama, a glavni protagonisti su trojica dječaka koji sebe nazivaju detektivima.
Osim spomenutih premijera, Trešnja najavljuje i obnovu velike uspješnice za djecu, mjuzikl I opet… Miffy namijenjen najmlađoj kazališnoj publici. Predstava je nastavak dječjeg mjuzikla Miffy koji je nastao prema istoimenim slikovnicama nizozemske ikone književnosti za djecu Dicka Brune. Predstavu je osmislio nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt.

Foto: Press