fbpx

Predstavnici udruge ‘Dinamo to smo mi’ predali zahtjeve Upravi Dinama

Zagreb…

Priopćenje za medije udruge ‘Dinamo to smo mi’ prenosimo u cijelosti;

Dinamo to smo miPredstavnici udruge ‘Dinamo to smo mi‘ predali su jutros u ime članova GNK Dinamo svoje ranije predstavljene zahtjeve kluba Upravi kluba u Maksimirskoj.
– Predali smo zahtjev klubu za obustavu procesa privatizacije kluba jer smatramo da o tome ne može odlučivati nelegitimna uprava, već isključivo članovi kluba, zatražili smo usklađivanje statuta kluba sa Zakonom, kao i da se poštuju naša članska prava – kazao je okupljenim medijima predsjednik Udruge ‘Dinamo to smo mi’ Juraj Čošić. Iako to nije bilo ranije predviđeno, Čošić i potpredsjednika Udruge Matiju Đulvata primili su predsjednik Uprave kluba Igor Kodžoman i dopredsjednik kluba Tomislav Svetina. Time je Uprava kluba zapravo i dala legitimitet nedavno osnovanoj udruzi članova GNK Dinamo. “Oni su rekli da im je drago da smo Dinamo to smo midošli i da će pogledati i razmotriti naše zahtjeve i očitovati se o njima. Ako se oni neće očitovati, mi ćemo onda ići na daljnje korake, a krajnja je tužba na Županijski sud u Zagrebu jer je on nadležan za sukobe članova u udrugama. Svoja prava ćemo dakle, ako nećemo imati više druge mogućnosti, tražiti sudskim putem. Do tada krećemo s učlanjivanjem navijača Dinama u klub kroz afirmativne akcije”, najavio je Čošić koji je na novinarsko pitanje jesu li optimistični kratko odgovorio da jesu.
Čošić je okupljenim medijima naglasio i da je ovo zadnja prilika vodstvu kluba da jasno i nedvosmisleno kažu tko je odgovoran za nastalu štetu u Dinamu.
– U suprotnom ćemo ispitati njihovu odgovornost kao članova izvršnog i nadzornog odbora te ostalih tijelima kluba i tražit ćemo i od njih naknadu za nastalu štetu nanesenu klubu – kazao je Čošić aludirajući jasno na sudske procese u Osijeku.

Foto: Press