fbpx

Uršula Tolj: Svaka glazba koja ima svoju publiku, vrijedi pljeska

Koktel bar…

Nova glazbena emisija Koktel bar četvrtkom na Drugome programu Hrvatske televizije

Uršula Tolj– Riječ je o zabavno-glazbenoj i razgovornoj emisiji u kojoj predstavljamo glazbenike, ali ima tu i iznenađenja, igre prisjećanja i pamćenja te svakako mnogo dobre zabave. Jako su me razveselile vrlo pozitivne kritike na dosadašnja izdanja Koktel-bara, javili su mi se ljudi koje dugo nisam čula i baš su me obradovali nekim komentarima – kaže dugogodišnja urednica, novinarka i voditeljica Hrvatske radiotelevizije Uršula Tolj, čija je televizijska karijera povezana s emisijama posvećenim hrvatskoj glazbenoj sceni iako je profesionalno radila i u mozaičnim, informativnim i sportskim emisijama.
Nova glazbena emisija Koktel-bar, tri četvrtka u mjesecu iz HRT-ova televizijskoga studija Angel Miladinov na Drugome programu Hrvatske televizije u udarnome terminu od 20.05 sati, uvodi gledatelje u glazbeni svijet, živote naših poznatih glazbenika i neotkrivene pojedinosti njihova stvaralaštva i rada uz zabavu i zanimljive igre znanja i prisjećanja. Urednica je i voditeljica Uršula Tolj, koja je s reporterima Hrvatske radiotelevizije kamerom uživo na najnovijim glazbenim događanjima, a njih četvrtkom navečer diljem Hrvatske ne manjka. Redateljice su emisije Anamaria Corazza i Vesna Luković, a scenarist Milan Peh. Prvi su gosti bili Neno Belan & Fiumens, a gost druge emisije bio je Željko Bebek. Osim što je svirao uživo, Željko Bebek otkrio je i neke profesionalne, ali i privatne tajne i planove. U idućim se emisijama očekuje gostovanje Vatre, Mije Dimšić, Meritasa, Parnoga valjka i brojnih drugih poznatih glazbenika.
Uršula Tolj– Kako je glazbenih emisija u jednome trenutku bilo sve manje, tako sam se više željela vratiti svojim početcima i onome što najviše volim. Pratim domaću scenu, domaće festivale i naravno da mi se neki sviđaju manje, a neki više, da ima i onih koji me oduševljavaju i onih koje ipak ne bih slušala u svoje slobodno vrijeme. No, od mene nećete saznati ni tko su jedni ni tko su drugi. Ipak je to moj osobni ukus koji nema veze s profesionalnim pristupom. Svaka glazba koja ima svoju publiku, vrijedi pljeska. Gosti emisije Koktel-bar su poznati, popularni i zanimljivi glazbenici te uz njih osobe koje se na neki način vežu uz njihov život, bilo da je riječ o dobrome prijatelju, glazbenome suradniku, kuharu, osobnome treneru ili stilistu. Jamčimo vesele, zabavne, ali i poučne razgovore te moderno snimljene i dinamične reportaže, a u planu nam je i nagrađivanje albumima i kartama za koncerte – najavila je Uršula Tolj.
Videonajava emisije Koktel-bar nakon temeljitih se priprema snimala u Zagrebu i Zaprešiću s brojnim glazbenicima.
– Htjeli smo malo drukčiju najavu, s dozom tajanstvenosti. Poigrali smo se i bili maštoviti te se nadam da će naši gledatelji to primijetiti – ustvrdila je Uršula Tolj i dodala kako danas glazbene spotove možemo vidjeti i na internetu kad god to poželimo, ali ne vidimo rad i trud koji se kriju iza stvaranja tih spotova, nemamo isti osjećaj iz publike tijekom nekoga koncerta, ne znamo kako nastaju pjesme te kako se traži i nalazi nadahnuće. Te priče nećemo lako pronaći na drugim mjestima, ali hoćemo u Koktel-baru.
– Glazbom uživo i razgovorom uživo nastojimo vratiti te priče na male ekrane – najavila je Uršula Tolj te pojasnila kako je bilo itekako izazovno smisliti naziv emisije jer su mnogi dobri naslovi već bili korišteni.
– Jedan je od njih i Koktel, a kako ćemo se mi truditi biti opušteniji, tako smo dodali i riječ bar. Mjesto je to gdje se vode najbolje ćakule – otkriva Uršula Tolj.
Novu glazbenu emisiju Koktel-bar možete pratiti tri četvrtka u mjesecu na Drugome programu Hrvatske televizije u udarnome terminu od 20.05 sati, a emisija je dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT