fbpx

Vatreno srce – prijenos donatorske večeri

Zagreb…

Vatreno srce: Vatreni i naše najveće glazbene zvijezde za pomoć djeci

 

Luka ModrićDonatorska akcija Zaklade Vatreno srce drugu godinu za redom okupit će u ponedjeljak, 11. studenoga u zagrebačkom hotelu Westin, hrvatske reprezentativce i njihove prijatelje, brojne glazbenike i osobe iz javnog života kako bi zajedno sudjelovali u prikupljanju sredstava za liječenje i školovanje djece. Akcija će se održati uz HRT-ov izravni prijenos na Drugom programu HTV-a s početkom u 20 sati, a za bogat zabavno glazbeni program pobrinut će se najveća imena hrvatske glazbene scene i mladi glazbenici iz popularne emisije A strana. Nina Badrić, Petar Grašo, Giuliano, Jelena Rozga, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić uz svoje najpopularnije hitove izvodit će i najdraže pjesme Vatrenih, te osigurati pravi glazbeno scenski spektakl.
Sredstva će se prikupljati donacijama i putem call centra, a cjelokupan iznos ovogodišnje akcije bit će doniran Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida koja godišnje primi gotovo 13 tisuća malih pacijenata, te za akciju Korak u život koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje.
– Klinika za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka pruža visoku razinu zdravstvene skrbi za oko 100.000 djece i adolescenata iz triju županija – Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske. Sretni smo što je za ovogodišnju humanitarnu akciju Zaklada odabrala upravo nas. Donacijom planiramo preurediti hitnu ambulantu kao centralno mjesto naše bolnice za prijem, obradu i definitivno zbrinjavanje hitnih stanja u najranjivije populacije te osuvremeniti medicinsku opremu kako bi našim malim pacijentima mogli pružiti što kvalitetniju skrb – istaknula je Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.
Prošlogodišnjom je akcijom osigurano pet petogodišnjih stipendija koja mladima djeci slabijeg imovinskog stanja i bez odgovarajuće skrbi omogućava nastavak akademskog obrazovanja nakon završetka srednje škole. Jedna od njih je i Valentina Malić, studentica 4. godine Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
– Stipendija Korak u život značajno doprinosi kvaliteti mog studentskog života. Njome plaćam račun za studentski dom, pokrivam tekuće troškove života, a dio koji uštedim koristim za kraća putovanja i izlaske. Sretna sam što uz fakultet ne moram raditi te se mogu se više posvetiti fakultetskim obavezama. Ukratko, daje mi sigurnost i priliku za običan studentski život – istaknula je Valentina.
Hrvatski reprezentativci pozivaju sve građane da podrže akciju pozivom na poseban broj telefona 060 9002 koji će biti aktivan od 1. studenoga do 1. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna. Svoje donacije građani mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade Vatreno srce – HR6323600001102058431.

Foto: Scena.hr