fbpx

Veličanstven oproštaj od glazbene emisije A strana

HRT…

Tri sezone sjajnog glazbenog subotnjeg užitka zaključio završni ‘tulum’ još sjajnijih mladih snaga emisije A strana

A strana

A strana– Hrvatska radiotelevizija (HRT-HTV1) sinoć je, na najbolji mogući način, oproštajnom 12. emisijom na HTV1, zaključila tri iznimne sezone popularne glazbene emisije ‘A strana’, HRT-ova autorskog zabavnoglazbenog projekta, koji je tijekom tri sjajne sezone dobila i regionalnu megapopularnost i iznjedrila – uz već etablirane snage prve lige hrvatske glazbene scene – i pregršt novih, sjajnih mladih pjevača, čije vrijeme tek dolazi i koje ćemo nedvojbeno u bliskoj budućnosti A stranajoš mnogo puta sretati – poručuju s HRT-a.
Tri sezone sjajnog glazbenog subotnjeg užitka zaključio završni ‘tulum’ još sjajnijih mladih snaga emisije A strana.
– Dvanaest subota ‘tulum’ je bio u emisiji ‘A strana’. Još samo večeras pjevali smo, svirali i uživali zajedno. Ova posljednja emisija počela je prisjećanjem na prvu emisiju i prvi glazbeni broj kojom se ‘A strana’ predstavila gledateljima prije tri sezone, kultnom Valjkovom ‘Lutkom za bal’. I ovaj put to je bio duet Eni Jurišić i Vjekoslava Ključarića, uz pomoć svih mladih pjevača i sjajnih voditelja Duška Ćurlića i Ivan Vukušića, te svih onih koji su kroz 25 emisija ‘A strane’ svojim izvedbama nastojali izvući lijepe uspomene koje nas vežu uz glazbu. Zato je ova završna emisija bila soundtrack za sjećanje u kojoj su se svi mladi pjevači, koji su bili večerašnji domaćini, predstavili pjesmama po njihovom izboru: od nezaobilaznih pjesama koje su se pjevale na tulumima svih A stranageneracija: „Krivo je more”, „Piši mi” Drugog načina, „Ugasi me” Parnog Valjka, „Iz nekih starih razloga” Prljavog kazališta, „Ipak poželim neko pismo” Bijelog dugmeta, pa do ne tako često izvođenih hitova Zdenke Kovačiček i Meri Cetinić, te zajedničkih glazbenih brojeva „Pakleni vozači”, „Motori”, „ Ljubavna”… kojima su mladi pokazali koliko je pozitivna energija obilježila ovaj serijal – poručili su iz glazbene emisije A strana.
– Podrška koju su dobili od gostiju, a u ove tri sezone ‘A strana’ je ugostila čak 97 vrhunskih glazbenika, bila im je važna kao i mnogi pozitivni komentari svih pratitelja Facebook stranice, emisije „B strana”, koja je svakodnevno pratila sve prije i poslije subotnje emisije. Sve ono što su pokazali u ovih 25 emisija bilo je izuzetno i neočekivano za tako mlade pjevače, tako da i ne čudi komentar gitariste benda „A strane” Brune Kovačića koji je rekao: “Neka samo slijede glazbu, ne mogu pogriješiti”. Zato na kraju „A strane” vjerujemo da ćemo sve mlade pjevačke nade još dugo pratiti na njihovom glazbenom putu i da će im glazba donijeti radost kakvu su pokazali u serijalu „A strana”.

Foto: Press