fbpx

Veljko Mršić o kvalifikacija za EP: Odigrat ćemo najbolje što možemo

Moći ćemo igrati opuštenije, ali to ne znači da idemo na izlet, rekao je Veljko Mršić

– Bliži nam se i posljednji prozor. Nasreću, već smo ranije odradili dobar posao i kvalificirali se na Europsko prvenstvo – započeo je izbornik Veljko Mršić povodom objave popisa i nastavio:
– Ove utakmice u rezultatskom smislu nisu važne. Moći ćemo igrati opuštenije, ali to ne znači da idemo na izlet, nego odigrati najbolje što možemo.

Bliži se i posljednji ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo Muške seniorske reprezentacije. Doduše, naša reprezentacija ipak nešto lakše diše od većine ostalih nacionalnih vrsti, obzirom da se s četiri pobjede i bez ijednog poraza već sigurno kvalificirala na Europsko prvenstvo koje će se 2022. godine igrati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

Veljko Mršić

A što izbornik ima za reći o samom popisu igrača?

– Imali smo velikih problema. Roko Rogić je ‘out’ zbog ozljede četiri do šest tjedana, a s Ukićem je dogovoreno da zbog zgusnutog rasporeda i nekih lakših problema preskoči ovaj ciklus. Ramljak je također ozlijeđen i ne možemo na njega računati u idućih 10 dana, a jedan od igrača koji su dobili poziv se pokazao pozitivnim na koronavirus. Nadalje, Cibona će u reprezentativnoj stanci odigrati nekoliko zaostalih prvenstvenih utakmica te smo se dogovorili da u reprezentaciju pozovemo samo dva njihova igrača. Većina ovih igrača već je bila dijelom reprezentacije, a debitant je samo Goran Filipović koji je to zaslužio svojim igrama. Bilo je lider ekipe u Širokom, a jednako tako je nastavio i u svom rumunjskom klubu – rekao je Veljko Mršić.

Imamo i nekoliko povratnika u reprezentaciju?

– Da, Jakov Mustapić nije sudjelovao u posljednje četiri utakmice, no u Slobodi iz Tuzle igra odlično pa ga je i moj pomoćnik Damir Mulaomerović jako nahvalio. Toni Perković je također povratnik, trenutačno se diže i u dobroj je formi. Naglasio bih za kraj i kako su na širem spisku mlađi igrači na koje računamo u budućnosti i s kojima planiramo raditi u ljetnom programu – zaključio je Veljko Mršić.

Reprezentacija se okuplja i putuje za Tursku već 15. veljače, a hrvatske će boje 20. i 22. veljače u balonu u Istanbulu, protiv reprezentacija Nizozemske i Turske, braniti sljedeći igrači:

DREŽNJAK Mateo, Cibona
MARČINKOVIĆ Pavle, Split
KRUŠLIN Filip, Dinamo Sassari, Italija
ŠAKIĆ Željko, Avtodor, Rusija
PRKAČIN Roko, Cibona
BILAN Miro, Dinamo Sassari, Italija
MARIĆ Marin, Split
JORDANO Antonio, Zadar
VRANKOVIĆ Antonio, Split
FILIPOVIĆ Goran, Craiova, Rumunjska
MUSTAPIĆ Jakov, Sloboda Tuzla, BiH
PERKOVIĆ Toni, Split
GABRIĆ Tomislav, Enea Astoria, Poljska
MAVRA Dominik, Zadar
STRUČNI STOŽER:

Veljko Mršić, izbornik
Damir Mulaomerović, trener
Domagoj Kujundžić, trener
Slaven Hlupić, kondicijski trener
dr. Miran Martinac, liječnik
Nikica Šižgorić, fizioterapeut
Perica Buljubašić, fizioterapeut
Katarina Martinović, psihologinja
Vedran Modrić, video koordinator
Igor Kolarić, Team Manager

RASPORED UTAKMICA
Hrvatska – Nizozemska | 20. veljače 2021. u 18:00 sati ⇒ SportKlub i HTV2
Turska – Hrvatska | 22. veljače 2021. u 18:00 sati ⇒ SportKlub i HTV2

Foto: Press HKS