fbpx

“Vesna Ravenšćak je rospija koja maltretira Zuhru!”

Vesna_3

Glumica Vesna Ravenšćak u novoj komediji teatra Don Hihot ‘(m)Adam i (š)Eva pred vratima pakla’ glumi suprugu koja ne voli svoju svekrvu. A  suprug je Zlatan Zuhrić Zuhra. Komedija progovara o muško-ženskim odnosima te otvara brojna pitanja o seksu u trećoj životnoj dobi. To je i prilika da doznamo više o ovoj zanimljivoj i kvalitetnoj glumici iza koje su brojne kazališne uloge.

Scena: U komediji glumite ‘rospiju’, kakva je vaša nova uloga?

Fizički zahtjevna! Rospija je u izuzetnoj dobroj formi… haha

Scena: Jeste li se teško uživjeli u ulogu?

Pa nekako i nisam! Jako volim sport i sama prakticiram treniranje. Što fizičko, što treniranje živaca mog dečka!

Scena: Kakva ste žena u privatnom životu?

Blaga, brižna, puna ljubavi! Kad ga nešto boli kažem mu: “Ma ljubavi, ne brini, proći će!”

Scena: Gdje glumite i recite nam malo više o predstavama u kojima ste glumili?

Veći dio moje karijere bazirao se uz dječji teatar. Svoje najzapaženije uloge, među najmlađom publikom, ostvarila sam u Gradskom kazalištu ‘Žar ptica’. Nema veće sreće nego kad igrate prigodnu ‘djedmrazovsku’ predstavu, a dijete vas dočeka na izlazu iz kazališta i pita: “Jeste li vi Mali medo?“ I kaže, kako vas je prepoznalo po glasu. Odvalila sam preko svojih leđa zaista puno naslova. Radila sam sa sjajnim ljudima, putovala na tri kontinenta. Sad mi je cilj putovati na Antarktik! Na listu mojih uspjeha mogu se upisati i dva mjuzikla u privatnoj produkciji, ‘Footloose lakonogi mjuzikl’ i ‘Crna kuća mjuzikl u boji’, koji su postali opće poznati pa čak i široj javnosti. Za naše okvire reklo bi se planetarno popularni!

Scena: Koja vam je najdraža predstava?

Nikako ne bih mogla izdvojiti niti jednu predstavu. Svaka je posebna na svoj način i svaka je u moj život donijela baš ono što je trebala!

Scena: Jeste li imali neku zanimljivu ponudu, a odbili ste je? 

Naravno! Jedan bogati gospodin ponudio mi je milijun dolara da provedem noć s njim. I odbila sam ga… Ili nisam?? Ahaaaaaaa, to je bio samo film!

Vesna_2

Scena: Godinama glumite i snimate reklame, ali široj javnosti ste manje poznati?

Možda zato što iz zadnjeg reda izgledam kao ‘točkica’ na sceni pa me ljudi ne prepoznaju? Ma šalim se, naravno. Mislim da je šira javnost više suočena s televizijskim licima. No ista me poznaje po kultnoj rečenici: ‘Are you talking to me?’. Ne, nisam De Niro, obožavatelji će znati o čemu se radi!

Scena: Kakvi su bili vaši glumački počeci?

Isprva zabavni! A onda malo manje zabavni! Uvijek volim reći kako imam tipičan američki životopis. Ne samo da sam prala čaše i podove u kafićima, nego sam prodavala kokice i ‘drapala’ karte u jednom kinu!

Scena: Je li bilo teško doći do uloga i kako ste došli do njih?

Ne samo da je bilo, nego još uvijek je teško. Kod nas je još uvijek premalo audicija. Imala sam sreće što sam u jednom periodu karijere ušla u angažman jednog gradskog kazališta. To mi je otvorilo i vrata i prozore. I vidike i nova poznanstva.

Scena: Možete li dovoljno dobro živjeti od glume?

Naravno. Uvijek zaradim za pivo i kino. Još se samo moram udati pa da muž zarađuje za ‘špeceraj’. Ovu spoznaju moram zahvaliti našoj opernoj pjevačici Davorki Dadi Horvat! Hvala Dada, i oprosti što sam ti ukrala misao!

Scena: Jeste li ponekad htjeli, zbog teške situacije odustati od glume, zašto ste ustrajali?

Nikada. Ali baš nikada. Kroz život me je gluma uvijek pratila. Ili je išla tri koraka iza mene ili u korak sa mnom. Ali nikada me nije htjela ostaviti na miru!

Vesna_5

Scena: Ispričajte nam neku zanimljivu anegdotu s ove predstave?

Svaka je proba anegdota! Čim vidim Zuhru smijem se k’o mladi mjesec. Jasna to samo upotpunjuje. A posebno su dražesne male ženske urote – nas dvije protiv našeg muškarca! Zuhre!

Scena: Kakva je ekipa?

Ekipa je iz snova! Jasna, Zuhra, Mario, Valerija, Hrvoje, Iva, Lana, Nikolina… A Nikolina je još i nevjerojatno lijepa.

Scena: Recite nešto više o sebi?

Rock n’ roll je moja životna filozofija! Kad se ponovno rodim željela bih biti Keith Richards!

Scena: Mislite li, da ste se možda više promovirali u medijima, da biste lakše došli do uloga?

Svakako da bih. Ali svaki zašto, ima svoj zato. Kao i zašto nešto jesmo ili nismo!

Scena: S kojim ste se sve problemima susretali dok ste došli do zapaženijih uloga?

S pronalaženjem sebe! A onda sam negdje pročitala citat Charlieja Chaplina ‘Failure is unimportant. It takes courage to make a fool of yourself!’, i pronašla sam se u hrabrosti!

Scena: Koji su planovi i želje?

Život je ono što ti se događa dok si ti zauzet planiranjem. Rekao je Lennon. Plan mi je živjeti!

Scena: Neki savjet mladim glumcima?

Nema malih uloga. Ima samo malih glumaca!

Scena: Odgojila vas je majka, kako je ona reagirala kad ste joj rekli da ćete se baviti glumom?

Pa kad sam moju pokojnu mamu suočila s činjenicom da ću biti ili rokerica ili glumica pristala je na ovo drugo. Draže joj je bilo da sam glumica nego da joj se kći noćima ‘mota’ po zadimljenim barovima.