fbpx

Višnja i Zdravko Pevec o Agrokoru i Pevecu

Za Provjereno…

Velika je razlika između Agrokora i Peveca, zato što je Pevec sve stvorio svojim radom. Od nule je krenuo, iz garaže. To vam mogu kasnije i pokazati, kaže Zdravko Pevec

Zdravko Pevec

Zdravko Pevec– Žalosno je, u Bjelovaru smo imali pet ministara u to vrijeme da ni jedan od tih ministara nije pomogao da se Pevec sačuva, dapače, ja bi rekao da su se distancirali još su i potkopavali. Velika je razlika između Agrokora i Peveca, zato što je Pevec sve stvorio svojim radom. Od nule je krenuo, iz garaže. To vam mogu kasnije i pokazati. Stvorio je firmu jednu uglednu, u Hrvatskoj sa četiri tisuće zaposlenih, 3 i pol milijarde Zdravko Pevecprometa, 20 trgovačkih centara i raširio se van Hrvatske. Narasli smo preveliki i vjerojatno smo nekome smetali, to je razlog zašto su nas uništili. Ja sam bio garancija za sva svoja poslovanja sa svojom privatnom imovinom i kod izdavanja mjenica znači ja sam apsolutno za sva poslovanja garantirao svojom imovinom – rekao je Zdravko Pevec za Provjereno.
Nisu jedini koju su propali, ali su svakako jedni od najvećih. I dan danas, nakon osam godina, tvrde – takav se scenarij mogao izbjeći. No nekome nije bio u interesu.
Nekada jako uspješni poduzetnici Višnja i Zdravko Pevec, progovaraju pred kamerama emisije Provjereno o propadanju njihove tvrtke, uspoređujući njihovu situaciju s trenutnim događanjima vezanim uz Agrokor.
Višnja PevecZdravko Pevec je reporteru Provjerenog Mati Barišiću rekao da on danas nema ništa od tvrtke Pevec, za koju vjeruje da se ipak mogla spasiti:
Višnja Pevec jasno je izrazila svoje mišljenje:
– Htjeli su pokazat da smo mi lopovi, da smo mi pokrali novce, prebacili ih ne znam kuda i uništili firmu, a zapravo mi smo sve ulagali u firmu i ostali bez svega.
Ne propustite večerašnju emisiju Provjereno na Nova TV u kojoj Višnja i Zdravko Pevec progovaraju o tome kako su izgubili sve i tko je to dopustio.

Foto: Press