Za umrijet od smijeha – Zavirite u budućnost Hrvatske
By redakcija On 8 stu., 2017 At 01:30 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Za umrijet od smijeha

Za umrijet od smijehaU četvrtak, 16. studenog 2017. godine s početkom u 20.00 sati, na programu u maloj dvorani Lisinski je nova predstava Za umrijet od smijeha koja je nastala u produkciji kazališta Planet Art i teatra Rugatino.
Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine, a kao ishodište mu je poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdesetih godina prošloga stoljeća.
U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.
Predstava također ima originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje možemo nazvati SF-om: satiričkom fantazijom koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti.
Glavni junaci ove predstave, u interpretaciji Gordane Gadžić i Marka Torjanca, na ovom putovanju u budućnost tragaju za odgovorima na pitanja iz sadašnjosti:

Moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni?
Smijemo li biti autentični?
Jesmo li dovoljno hrabri za takvo što ili se moramo skrivati u snovima?
Jesu li snovi sigurno utočište?
Jesu li to uopće naši snovi?
Ili točnije – čije snove sanjamo, treba li na njih pristati ili je krajnje vrijeme za prelazak na višu razinu?
Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine!

Reprizne izvedbe na rasporedu su 23. i 30. studenoga i 3. i 12. prosinca u 20h u Maloj dvorani Lisinski
info. KD Lisinski 01/61 21 167 i 01/61 21 166

Foto: Press

comment closed