fbpx

Zajc prilagođava predstave za slijepe i slabovidne osobe

Rijeka…

Uključi me kulturno

predstave za slijepe i slabovidne osobe– HNK Ivana pl. Zajca nastavlja svoj program socijalne osjetljivosti i integriranja svojih deprivilegiranih sugrađana u kulturni i kazališni život novim korakom u tom posebno važnom dijelu svoga djelovanja. U suradnji sa zagrebačkom Udrugom Alternator, udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti i glavnim organizatorom Festivala djece te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, počinje prilagodba predstava za slijepe i slabovidne osobe – poručuju iz Zajca.
Naime, Udruga Alternator donirala je dvadeset prijemnika koji omogućavaju slijepima i slabovidnima osobama praćenje predstave, a donaciju je omogućila tvrtka DM-Drogerie Markt, partner projekta “Uključi me kulturno“.
predstave za slijepePrve dvije prilagođene predstave bit će dvije izvedbe Vernovog „Puta oko svijeta u 80 dana“ u adaptaciji Blažke Müller Pograjc i režiji Matjaža Pograjca u četvrtak i petak, 28. i 29. prosinca u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati. Audiodeskripciju će čitati glumac ansambla Hrvatske drame Denis Brižić.
Dok na izvedbu 28. prosinca publika stiže organizirano u suradnji s riječkom Udrugom slijepih i slabovidnih osoba, s kojom riječki HNK već dugo surađuje, na subotnju izvedbu 29.12. pozivamo sve građane kojima će prijemnici konačno omogućiti ili olakšati praćenje predstave. Molimo ih da se prijave na blagajnu kazališta (Verdijeva 5a, tel. 051/337.114, blagajna@hnk-zajc.hr).
– I dalje će se tijekom sezone nastaviti prilagodba određenih dramskih predstava slijepim i slabovidnim osobama – zaključuju iz Zajca.

Foto: Press