Maestro: Željka Ogresta završila natjecanje!
Piše: redakcija On 25 lis., 2015 At 09:10 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Show…

Maestro

Željka OgrestaJednu od najljepših opernih arija, Delibesov Duet cvijeća iz opere Lakme, izveo je sinoć Ženski zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije kojim je dirigirala novinarka Željka Ogresta u emisiji ‘Maestro’. Upravo taj nastup bio je njezin posljednji u drugoj sezoni glazbeno zabavne emisije Maestro jer se, kako je sama rekla, slomila na šesticama. I članovi žirija potvrdili su da je ta skladba vrlo teška i da je teško izvesti šesteroosminski takt. U konačnici su glazbenici Simfonijskoga Željka Ogresta, Jelena Radanorkestra između Jelene Radan, koja je imala 25, i Željke Ogreste, koja je imala 21 bod žirija, odlučili da Jelena Radan nastavlja borbu za ovogodišnji naslov najboljega dirigenta amatera.
Nakon nastupa natjecatelja vrh tablice su zauzeli Mile Kekin i Jelena Miholjević s 29 bodova, potom Borko Perić s 28, Jelena Radan s 25 te Željka Ogresta, koja je s 21 bodom nakon glasovanja orkestra završila svoje natjecanje u Maestru. Pravi je glazbeni užitak publici u studiju i gledateljima Hrvatske radiotelevizije priuštila posebna gošća emisije – proslavljena hrvatska violončelistica Monika Leskovar koja je uz Simfonijski orkestar izvela djelo za violončelo Danza finale španjolskoga skladatelja Gaspara Cassadóa.
U sljedećoj ćemo emisiji, koja je na rasporedu u subotu 31. listopada 2015. godine na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20 sati, doznati tko su finalisti ovogodišnjega Maestra. Natjecatelji će dirigirati Simfonijskim orkestrom i solistima.

Foto: Press

comment closed