fbpx

Dražen Glavaš: Osvrt na sinoćnje MMA borbe u Ciboni!

Europska MMA liga…

Dražen Glavaš naš dvostruki finalista Hrvatske MMA lige i osvajač svjetskih i europskih medalja u kickboxingu samo za čitatelje portala Scena.hr napravio je kompletan osvrt na sinoćnje borbe. Druga osmina finala Europske MMA lige donijela je novo slavlje za Hrvatsku, dok su Talijani bili tragičari večeri. Hrvatska je dobila novog četvrtfinalista.

Glavaš

1. Borba – kategorija 70 kg
Tomaš Deak/Slovačka vs  Francesco Sarullo/Italija
Slovak od prve sekunde ulazi u borbu s planom da borbu odvede u parter. Lagano ruši Francesca na pod. Odlična kontrola i dominacija u parteru, uzima leđa i Francescu ne preostaje ništa drugo nego da tapka i predaje borbu. Pobjeda Tomaša gušenjem u prvoj rundi!

2. Borba – kategorija 77 kg
Elon Timmermans/Nizozemska  vs Anto Radman/Hrvatska
Anto Radman agresivno napada Elona boksačkim tehnikama i u klinču mu je uputio nekoliko dobrih koljena. Nizozemac ruši Radmana u parter. Nije dugo trebalo da Radman završi borbu u svom stilu i armbarom prisili Elona na predaju u prvoj rundi. Više sam očekivao od Elona. Lagan zadatak za Radmana koji s lakoćom dolazi do pobjede.

3. Borba – kategorija 77 kg
Giorgio Pietriei/Italija vs Christophe van Duck/Njemačka.
1. Runda – Nijemac je od prve sekunde nametnuo svoj način borbe te s odličnim judo bacanjem odvodi Giorgia u parter. Prva runda prolazi u potpunoj dominaciji Christopha u parteru, a Giorgio se uspješno branio od pokušaja poluge. Vidi se kvaliteta na jednoj i drugoj strani.
2. Runda – Giorgio je otvorio drugu rundu s dobrim boksom ali ubrzo Christophe odvodi borbu novim judo bacanjem u parter. Aktivna borba u parteru, puno izmjena pozicija i dobrih napada te obrana. Na kraju runde sudac diže borce na noge i dolazi do dobre izmjene udaraca u stojci.
3. Runda – Christophe ponovo ruši Giorgia u parter i radi dobru kontrolu protivnika. Borci su pokazali odličnu fizičku pripremljenost i zanimljivu borbu. Prava MMA borba gdje se moglo vidjeti sve segmente što MMA može ponuditi. Christophe van Duck pobjeđuje zasluženo odlukom sudaca.

4. Borba – Kategorija 84 kg
Federico Boaretto/Italija vs Ermin Hodžić/Bosna i Hercegovina.
Ermin je oštro krenuo u borbu s udaračkim tehnikama, srušio protivnika i natjerao ga na tapkanje u prvoj rundi armbarom. Ermin Hodžić se pokazao kao kompletan borac. Federico je najavljen kao boksač ali nije puno pokazao.

6. Borba – Kategorija 93 kg
Marjan Angelski/Makedonija vs Matej Surin/Slovačka.
Matej, vidno fizički jači kreće agresivno s udaračkim tehnikama na Marjana, dolazi do dobrih izmjena udaraca. Marjan dobro uzvraća i pogađa jedan dobar čisti high kick u glavu koji Matej jako dobro podnosi. Borba se seli u parter i ubrzo Matej dolazi do pobjede gušenjem tj. armtrianglom. Matej Surin je jednostavno bolji u svim segmentima borbe.

7. Borba – Kategorija 93 kg
1. Runda – Mensur Alić/Austrija vs Guiseppe Massignani/Italija.
Mensur u početcima runde odmah ruši Guiseppea u parter i radi dobru kontrolu u parteru. Guiseppe uspijeva okrenuti i doći u gornju poziciju ali tu nije napravio puno. Borba odlazi u drugu rundu.
2 Runda – Na početku runde Guiseppe pokušava uhvatiti giljotinu Mensur ali bezuspješno. Mensur se uspješno brani, prelazi u full mont poziciju, Guiseppe okreće leđa i nije puno trebalo da Mensur slavi pobjedu gušenjem. Mensur Alić pokazao je da je odličan borac u parteru.

8. Borba – Kategorija +93
Matteo Riccetti/Italija vs Sašo Ilievski/Makedonija.
Matteo je najavljen kao dobar hrvač, a Ilievski je meni jako poznat. Pobijedio sam ga u svom prvom MMA meču. Dobar i agresivan udarač. Ilievski je otvorio odlično borbu agresivnim i jakim udarcima rukama i nogama. Ubrzo je došao u jako dobru poziciju Matteu s leđa i uputio nekoliko dobrih udaraca ali nije uspio tu poziciju zadržati. Matteo ga je uspio okrenuti, doći do full monta i dobrim udarcima iz fullmont pozicije pogađao. Sudac prekida borbu. Matteo Riccetti slavi tehničkim nokautom.

9. Borba – Kategorija +93
Radoš Joksimović/Srbija vs Ištvan Jani/Mađarska.
Zanimljiva borba. Otvorena borba u stand up-u gdje Radoš pokušava srušiti Ištvana ali ne uspijeva te mu Ištvan uzima leđa. Radoš se dobro izvlači iz te pozicije i dolazi u gard gdje je uspijeva uputiti nekoliko dobrih udaraca. Dolazi do obostranog pokušaja poluge na nozi. Sudac vidi neaktivnost te diže borbu na noge. Radoš s dobra dva high kicka pogađa Ištvana ali udarci sjedaju na gard. Radoš promašuje krošeom te mu Ištvan uzima leđa, odvodi borbu u parter i nije puno trebalo da prisili Radoša na predaju. Zadnja borba večeri i dosta zanimljiva.

Sve ukupno gledano zanimljiva večer u Ciboni na drugom izdanju EU MMA LIGE.

Piše: Dražen Glavaš
Foto: Privatni album