fbpx

Mlada nogometna nada Gabrijela Brajković posjetila IMC HNS

Zagreb…

Video

Šestogodišnja Gabrijela Brajković, kći prerano preminulog bivšeg hrvatskog reprezentativca Gorana Brajkovića, zajedno sa svojom majkom posjetila je Informativno multimedijski centar Hrvatskog nogometnog saveza gdje su je ispod jelke dočekali prigodni darovi. Malena Gabrijela ranije je oduševila nogometne zaljubljenike i javnost video isječkom u kojem se pohvalila kako je na malonogometnom turniru dobila nagradu za najmlađu igračicu.
Pritom je pozvala i sve djevojčice i djevojke da se u što većem broju prijave i odluče baviti nogometom, jer kako kaže ‘u nogometu već ima previše dečki’, a njoj nedostaje upravo žensko društvo kako u svlačionici tako i na terenu te je tako na najbolji mogući način ujedno i promovirala ženski nogomet.
Naime, Gabrijela je mlada nogometašica NK Opatija, kluba u kojem je svoje prve nogometne korake napravio i njen otac Goran Brajković, bivši hrvatski reprezentativac i bivši nogometaš Rijeke te kijevskog Arsenala koji je ovoga ljeta, u 38. godini života poginuo u prometnoj nesreći.
Video isječak malene Gabrijele podijeljen je i na društvenim mrežama Hrvatskog nogometnog saveza koji je Gabrijelu zajedno s njenom majkom Marinom Kirigin ugostio u nedavno otvorenom Informativno-multimedijskom centru HNS-a u Zagrebu te joj je pod božićnom jelkom pripremio prigodan poklon.
Djevojčica je s majkom prvo razgledala centar i saznala još mnogo toga novoga o nogometu kojeg toliko voli, a potom je s oduševljenjem otvorila dar koji ju je dočekao. U njemu je pronašla hrvatski dres kojeg je odmah isprobala, hlačice, štucne, loptu, pribor za školu i još mnogo toga.
Za kraj je, pak, Gabrijela i ponovno zapjevala: ‘U tunelu usred mraka stoji pehar za prvaka, ispod njega sitno piše NK Opatija i nitko više!”