fbpx

Hrvatska domaćin kvalifikacijskih turnira U-17 i U-19

Zagreb…

Hrvatska domaćinHrvatske ženske reprezentacije do 17 i 19 godina saznale su svoje protivnike na početku kvalifikacija za europske smotre 2019. godine. Hrvatska ženska reprezentacija započet će kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2019. godine u Skupini 1 prvog kruga, u kojoj će odmjeriti snage s reprezentacijama Engleske, Slovačke i Malte.
Mlade Hrvatice imat će prednost domaćeg terena, s obzirom na to da će taj turnir biti odigran u Lijepoj našoj između 1. i 7. listopada iduće godine.
Plasman u Elitno kolo izborit će dvije najbolje ekipe iz svake skupine, te dvije najbolje trećeplasirane ekipe, a završni turnir Europskog prvenstva bit će odigran u Škotskoj.
Hrvatska će od 19. do 25. listopada sljedeće godine ugostiti i kvalifikacijski turnir prvog kruga Skupine 2 za odlazak na Europsko prvenstvo nogometašica do 17 godina.
U skupini se, osim Hrvatske, nalaze još Norveška, Rusija i Izrael, a plasman u nastavak kvalifikacija također će izboriti dvije prvoplasirane ekipe uz dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.
Završni će turnir Europskog prvenstva U-17 ugostiti Bugarska.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez – Uefa