HNK Rijeka pobjednik 18. izdanja Nike Premier Cupa!
Piše: redakcija On 13 tra., 2015 At 11:46 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

HNK RijekaHNK Rijeka– Zaista sam sretan pobjedom na ovom turniru. Veseli me što smo u konkurenciji najboljih hrvatskih momčadi u dva dana pokazali puno i zasluženo pobijedili. Veseli me što idemo na europsku završnicu Nike Premier Cupa, gdje očekujem da pokažemo vrijednosti kluba i hrvatskog nogometa – rekao je trener HNK Rijeka Tomislav Čizmarević.
Nogometaši HNK Rijeka u finalu su u čvrstoj i borbenoj utakmici pobijedili vršnjake iz Hajduka s rezultatom 1:0. Jedini i odlučujući pogodak postigao je Jozef Kuqi u 13. minuti susreta, sretnoj za Rijeku, a nesretnoj za Hajduk. Finalna utakmica je i ogledalo cijelog turnira na kojem se igrao prilično čvrst i tvrd nogomet, bez uobičajeno velikog broja pogodaka. Momčad HNK Rijeka time je osigurala plasman na europsku završnicu Nike Premier Cupa koja se održava od 7. do 10. svibnja u Kopenhagenu.
Strijelac pobjedničkog pogotka i kapetan HNK Rijeka, Jozef Kuqi, prenio je oduševljenje iz svlačionice: “Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što je Rijeka pobijedila i što idemo dalje. Da, postigao sam pogodak u finalu i proglašen sam za najboljeg igrača hrvatskog Nike turnira, ali ništa me toliko ne veseli kao činjenica da smo pobjednici i da idemo u Dansku.”
U polufinalu su Splićani svladali Zagreb s rezultatom 3:0, dok je Rijeka slavila protiv Osijeka za zelenim stolom s rezultatom 3:0. Naime, Osječani su pri rezultatu 1:1 napustili teren poslije sviranog jedanaesterca za Rijeku. Tako je okončan i susret za treće mjesto koji je registriran s 3:0 za Rijeku nakon što Osječani nisu došli na teren. Igrači Dinama Jérémy Taravel i Ángelo José Henríquez predali su pojedinačne nagrade, pehare i medalje za tri prvoplasirana kluba, a u ime HNS-a podršku je turniru došao dati viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić. Za najboljeg vratara proglašen je Ivo Pandur (Rijeka), najbolji strijelac bio je Roko Baturina (Hajduk), a za najboljeg igrača proglašen je već spomenuti Kuqi.
Za Rijeku su nastupali sljedeći igrači: Ivo Pandur, Jasmin Hađisaku, Marko Putnik , Igor Nikšić, Ivan Smolčić, Nino Mohorovičić, Jozef Kuqi, Leon Petrović, Matej Vuk, Vito Šegon, Marko Katić, Mateo Jurešić, Matija Matulja, Marko Sušak, Balzatar Anton Bogolin, Ivan Fran Brguljan.

Foto: Nike

comment closed