fbpx

Intervju: Lana Kramar polaznica FCB kampa u Zagrebu

FC BarcelonaNakon čarolije u Makarskoj, i u Zagrebu je bio veliki odaziv polaznika. Mnogi  i dalje misle da je nogomet još uvijek rezerviran za muški spol međutim tko je bio na kampu FC Barcelone  u gomili polaznika mogao je i primjetiti djevojčice koje isto tako, sa velikom dozom strasti, ali i talentom ravnopravno sudjeluju u kampu. Trend ženskog nogometa je od davno poznat u svijetu, a sve više se razvija i u Hrvatskoj. U Barceloni postoji i ženski nogometni klub FC Barcelona koji je isto tako, jako uspješan. Budući da su glavne vrijednosti FC Barcelone tolerancija, ravnopravnost, poštovanje, integritet, timski duh i solidarnost ne čudi kako oni dosta prostora posvećuju i toj priči. U nastavku Vam donosimo intervju sa djevojčicom iz FC Barcelona kampa Zagreb Lanom Kramar koja je sa portalom Scena.hr podijelila svoje dojmove.

Lana KramarScena:  Odakle dolaziš i koja su bila tvoja očekivanja prije početka kampa?
Dolazim iz Marije Bistrice gdje ujedno i treniram nogomet, a što se tiče mojih očekivanja ona su ostvarena. U kamp sam došla naučiti nove vještine koje mi mogu pomoći kako u nogometu tako i u životu, a i da upoznam ostale polaznike kampa.

Scena:  Je li ti teško trenirati s dječacima?
Inače treniram s dječacima u svom klubu tako da mi je to normalno. Prvi dan je bilo teško budući da nisu bile formirane definitivne grupe prema snazi, ali ostali dani su bili super jer smo fizički izjednačeni i mogu pokazati ono što znam i jako sam zadovoljna sa svojom grupom ‘Fabregas’.

Scena:  Kakav je odnos polaznika kampa i trenera prema djevojčicama?
S dečkima je dobar odnos, nisam vidjela da je netko od nas imao problema s njima. Treneri  jednaku pažnju posvećuju nama kao i dečkima,  jako se  trude da nam uvijek sve objasne i ukazuju na naše pogreške.

Scena:  Kakav ti je sveukupni dojam FC Barcelona kampa i da li bi se voljela opet vratiti?
Jako pozitivan. Najviše volim kada igramo nogomet na treningu. Sa svime sam zadovoljna i voljela bi doći i sljedeće godine te se nadam da će biti još više curica.