Krisztian Berki stiže u Osijek
Piše: redakcija On 10 svi., 2017 At 07:00 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Gimnastika…

Najtrofejniji konjaš svih vremena Krisztian Berki stiže u Osijek na Svjetski kup u gimnastici

Krisztian Berki– Gimnastika je izabrala mene, ne ja nju. Jednostavno, bio sam poprilično nemirno dijete i moji roditelji su se spasili kada sam s pet godina pozvan da dođem u gimnastičku dvoranu – prisjetio se danas 32-godišnjak Krisztian Berki iz Budimpešte koji je u karijeri osvojio sve.
Počelo je završno odbrojavanje do početka Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku. Najjačeg ovosezonskog turnira iz serije Grand Prixeva koji će Gradski vrt ugostiti od 18. do 21. svibnja 2017. godine.
Deveto izdanje osječkog turnira imat će niz poslastica, niz najvećih svjetskih gimnastičkih zvijezda, a listu predvodi najtrofejniji svih vremena na konju s hvataljkama, Krisztian Berki. Ili Hosszu. U Osijeku će ga sljedećeg tjedna mnogi zvati baš tako kako ga zovu u njegovoj zemlji, zemlji u kojoj je već godinama apsolutni kralj gimnastike i jedan od najvećih mađarskih sportaša.
Baš svako zlato koje se nudi u gimnastici Berki je uspio uloviti zahvaljujući nevjerojatnoj dominaciji na konju s hvataljkama. On je olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine. Krisztian Berki ima pet svjetskih i čak devet europskih medalja, a prije samo nekoliko tjedana na Europskom prvenstvu u Cluju postao je viceprvak i to nakon gotovo dvije godine pauze.
– Da, mogao sam već odavno otići u mirovinu, uživati, ali zašto bih otišao kad sam i dalje dovoljno jak da mogu osvajati medalje i kada i dalje uživam natjecati se? Volim ovo što radim, moja obitelj, supruga i kćer koje su mi najveća inspiracija, potiču me da ne prestanem. Gimnastika je još uvijek ono najbolje što znam raditi. Još uvijek volim trenirati i volim biti dio ovog showa – kaže Krisztian Berki.

Foto: Press

comment closed