Emisija Global u novoj sezoni u izmijenjenome izdanju
By redakcija On 26 ruj., 2017 At 01:51 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Vanjskopolitička emisija Global bit će na rasporedu svakoga utorka na Četvrtome programu Hrvatske televizije u udarnome terminu od 20.05 sati

Global, Branimir FarkašEmisija Global u novoj će se sezoni prikazivati utorkom na Četvrtome programu Hrvatske televizije u udarnome terminu od 20.05 sati. Uz dosadašnju urednicu Zdenku Kardum, emisiju će u novoj sezoni uređivati i donedavni urednik središnjega Dnevnika Hrvatske radiotelevizije Branimir Farkaš. Večerašnja emisija donosi razgovor s predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zvonimirom Frka-Petešićem, koji se osvrće na godišnje zasjedanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda (UN) i prvi nastup predsjednika Vlade Republike Hrvatske na njoj te na dvostrane sastanke i propali susret s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom.
Zdenka KardumU emisiji se također iznosi analitički pregled nekih od najvažnijih vanjskopolitičkih događaja koji su redovito među udarnim vijestima svjetskih medija, poput tenzija između Sjedinjenih Američkih Država i Sjeverne Koreje s potpitanjem može li američki predsjednik Donald Trump doista uništiti Sjevernu Koreju, kako je spomenuo u govoru u Ujedinjenim narodima prošloga tjedna. Vojni analitičar Jan Ivanjek dat će osvrt na vojne vježbe Rusije s jedne te Švedske i NATO-a s druge strane te analizirati koliko je izgledna opasnost od izbijanja tzv. slučajnoga rata na europskome sjeveru. U okviru emisije predviđeno je i izravno javljanje iz Berlina u povodu upravo održanih parlamentarnih izbora u Njemačkoj te nastojanjima kancelarke Angele Merkel u sastavljanju nove parlamentarne većine odnosno vlade kojoj će četvrti put biti na čelu. Urednik je i voditelj večerašnje emisije Branimir Farkaš.
Vanjskopolitička emisija Global bit će na rasporedu svakoga utorka na Četvrtome programu Hrvatske televizije u udarnome terminu od 20.05 sati, a moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press

comment closed