Dobra žena na Hrvatskoj radioteleviziji
Piše: redakcija On 23 stu., 2016 At 12:45 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Premijera…

Šeste sezone serije Dobra žena

Dobra ženaIzvrsna američka serija Dobra žena nastavlja se premijerom šeste sezone. Gledatelji će u novim nastavcima moći uživati od sutra, 24. studenoga, na Drugome programu Hrvatske televizije od 18.25 sati. Američki filmski institut tu je seriju uvrstio među najbolje televizijske serije u 2013. godini, a 2014. je godine osvojila nagradu televizijskih kritičara za posebno postignuće te dobila pet nominacija za nagradu Emmy i tri za Zlatni globus.
Za ulogu je Alicie Florrick glumica Juliana Margulies osvojila dva Primetime Emmyja i Zlatni globus te dvije nagrade SAG. Za Zlatni globus serija je gotovo redovito nominirana u kategorijama najbolje dramske serije, najbolje glavne ženske uloge i za neke od sporednih uloga, a imala je brojne nominacije za Emmy, dvije za BAFTA-u i niz drugih. Serija je ukupno osvojila 29 nagrada uz 202 nominacije.
Dobra ženaJuliannu Margulies ponovno gledamo u ulozi Alicie Florrick, osramoćene supruge političara koja obnavlja odvjetničku karijeru nakon što je njezin muž bio umiješan u seksualni skandal i osuđen na zatvorsku kaznu. Nakon četiri uspješne godine odvjetničkog rada Alicia osniva novi odvjetnički ured s kolegom Caryjem Agosom, čime se zamjeri bivšim šefovima Diane Lockhart i Willu Gardneru, koji joj se žestoko osvećuju, no kad Willa, Alicina bivšega Dobra ženaljubavnika, ustrijele u sudnici, neprijateljstvo nestaje. Alicia je u šoku i ne zna kako nastaviti sa životom. Nakon rastanka od muža Petera Florricka, sada guvernera, Alici se nudi nekoliko zanimljivih mogućnosti: kandidirati se za državnu tužiteljicu ili dovesti Diane u svoj novi ured i nastaviti raditi kao odvjetnica u Chicagu u kojemu vlada velika konkurencija.
Autori su serije Robert King i Michelle King, a producenti Ridley Scott, Robert King, Michelle King, David Zucker, Brooke Kennedy, Ted Humphrey, Keith Eisner, Leonard Dick i Craig Tuck.

Foto: Press

comment closed