Morski psi za zadnji vikend u kolovozu
Piše: redakcija On 23 kol., 2016 At 11:30 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Discovery Channel…

Za morske pse je na Discovery Channelu rezerviran zadnji vikend u kolovozu

Morski psiMorski psi se vraćaju na Discovery Channel! Zadnjeg vikenda u kolovozu očekuju nas premijere dva nova dokumentarna filma. Zvijezda vikenda morskih pasa je Deep Blue, najveći snimljeni primjerak velike bijele psine, koja ma glavnu ulogu u dokumentarcu Ralje iz dubine. Druga premijera, Povratak čudovišnog makoa, baca svjetlo na način života tajanstvenih mako morskih pasa. Zaronite u najbolje ljetne dokumentarce na Discovery Channelu 27. i 28. kolovoza u 23,00 sata.
Vikend – morski psi na Discovery Channelu:

RALJE IZ DUBINE – 27. kolovoza u 23,00 sata
Morski biolog Greg Skomal se s REMUS kamerom za morske pse vraća u Guadalupe kako bi Morski psipronašao Deep Blue, najveću ikad snimljenu veliku bijelu psinu. Ovog puta, u more spuštaju dvije robotske podmornice, jednu koja može doseći dubinu od 100 i drugu koja može zaroniti čak do 600 metara. Pomoću snimaka iz podmornica znanstvenici otkrivaju načine ponašanja velikih bijelih psina. Posebno tehnike lova i strategije koje koriste kako bi zaskočile plijen. Snimljen je i jedan takav napad na robotsku podmornicu.

POVRATAK ČUDOVIŠNOG MAKOA – 28. kolovoza u 23,00 sata
Stručnjak za morske pse Keith Poe i morski biolozi Greg Stuntz, Matt Ajemain zajedno s cijelim timom služe se najmodernijom tehnologijom kako bi uživo dokumentirali ponašanje 400 kilograma teškog mako morskog psa, kojeg ribari s pravom nazivaju “veličanstveni”. Kad mako morski psi dosegnu dužinu od 3 metra i težinu od 400 kilograma, dožive neku vrstu transformacije. Njihovo ponašanje postaje tajanstveno, a okreću se većem plijenu, poput tuljana. Rijetko su viđeni, sve dok Joe Romeiro i njegov tim ne skoče u more usred noći i susretnu se licem u lice s ovom tajanstvenom i veličanstvenom vrstom morskih pasa.

Foto: Press

comment closed