fbpx

Nikša Kušelj: Nisam očekivao, ali nisam ni iznenađen!

MasterChef – Nikša Kušelj

Nikša Kušelj je zbog srdela napustio show

Kao pobjednik Testa osjetila, Nikša Kušelj je u narednom Testu kreativnosti mogao uživati u plodovima svojih pobjeda.

Nikša Kušelj

Prva privilegija koju je osvojio bila je odabir glavne namirnice s kojima će svi kandidati kuhati. Luka je mislio da će Nikša odabrati ribu, ako mu je žiri ponudi i bio je u pravu.

Kad su Andrej, Dino i Radovan podigli crnu plahtu ispod nje su se krile tri potpuno različite namirnice: pileći supreme, zagrebački sir i jadranska srdela.

– U svakom slučaju, srce me vuče kraljici tako da neću previše razmišljati – kao čovjek s mora Nikša se odlučio za srdelu za koju je mislio da je bliska svima.

No Nikšine prednosti nisu završile odabirom srdele. U dućan je išao sam za što je imao tri minute te je imao pravo uzeti deset popratnih namirnica, a ostatak ekipe njih osam. Za pripremu svojih jela kandidati su na raspolaganju imali sat vremena.

Nekad previše jednostavno nije dobro

Nikši je bilo super što su srdele svježe, ali budući da su bile hladne, bilo ih je malo teže filetirati. Najviše u MasterChef kuhinji su mu se svidjeli, kako kaže, izazovi, kao što je za njega i bilo jelo koje je pripremao.

Kad je dizao artičoke s pare, malo ga je iznenadila kipuća voda no uspješno se snašao u novonastaloj situaciji.

– Nisam se previše opterećivao da mora biti baš jako moderno ili nešto, nego sam baš htio jedan tretman kakav srdela zaslužuje. Predstavio sam je kao zvijezdu mora – izjavio je za vrijeme serviranja tanjura.

– Zapravo sam zadovoljan. Ispalo je jako dobro – naglasio je Nikša koji je smatrao da je njegova kreativnost došla do izražaja.

Radovan je teška srca Nikšu proglasio najlošijim

Njegovo jelo prvi je kušao Andrej kojem je srdela sa žara bila jako dobra, ali s obzirom na to da je Nikša birao glavnu namirnicu očekivao je više fantazije.

U drugom dijelu jela slana srdela je bila prejaka za kombinaciju. Dinu je jelo bilo ispravno i ukusno, osim što su mu inćuni bili preslani. Ono što Dino nije razumio jest to da je Nikša, uz srdele, imao pravo odabrati čak 10 popratnih namirnica, dok ih je on u jelu nabrojao pet.

Nikša Kušelj

– Ja sam ih uzeo osam! – branio se Nikša.
– Ono što sam htio reći jest da mi dosta siromašno sve to djeluje – nastavio je Dino. Radovan je Nikšine srdele probao rukom i bile su mu dobre.
– Tvoj tanjur mi je bio poezija jednostavnosti – zaključio je.

Dino je prije proglašenja zaključio da su uglavnom svi imali nedovršene tanjure te im je falilo više hrabrosti kako bi napravili korak dalje.

– Ovo je četvrtina finala, ne znam kako ćete se povesti s takvom hrabrošću u polufinalu zato što su drugi vaši kolege jako ohrabreni – oštar je bio Andrej. Radovan je morao nerado reći da je u glasovanju najlošiji bio Nikša.

– Nisam očekivao, ali nisam ni iznenađen – komentirao je Nikša svoje ispadanje iz showa.

– Smatram da su svi komentari na mjestu, sve stoji. Nema tu nikakvih velikih razloga za žaljenje ni za veliku sreću. Dakle, to je to – zaključio je. Luku je iznenadio Nikšin odlazak te je mislio da će on ispasti prije njega.

Foto: Press