Auguste: Ljubav je kad možeš pustiti osobu koju voliš
Piše: Gordana Malašić Lazić On 10 tra., 2015 At 03:36 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Za portal Scena.hr…

‘Auguste’ su snimile novi singl ‘Budiš more’. To je još jedna priča o složenom ljubavnom odnosu koji je došao do kraja

AugusteSpremam duboko u sebe kao sol, sve ono što me već odavno grize, svoje hirovite šutnje, miris kiše, sve što podsjeća da želim nešto više. Sve u meni ostaje. Sada nemir postaje, pjevaju Ivana Lulić i Gordana Marković. ‘Auguste‘ su snimile novi singl ‘Budiš more’.

Ljubav je…

Nova pjesma je još jedna priča o složenom Augusteljubavnom odnosu koji je došao do kraja.
– Ljubav nije samo osjećaj leptirića u trbuhu ili privrženost koju osjećamo prema posebnoj osobi. Ljubav je kad si spreman pustiti osobu koju voliš da bude slobodna u vlastitom izražavanju. Kad je voliš bezuvjetno i apsolutno ne očekuješ ništa zauzvrat. Kad voliš samo zato što možeš voljeti, i jer osjećaš da davanje ljubavi maksimalno ispunjava i tebe samog. Ljubav je kad želiš upoznati osobu u svakom izdanju, a ne samo onom najboljem. Kad te nasmije i sama pomisao na zvuk njenog smijeha. Kad želiš znati sve one sitnice koje se zapravo čine nevažnima, ali tebi su zanimljive. Ljubav je kad znaš da si s nekim najopušteniji i da si najbolja verzija sebe. Znam da svi govore da je ljubav čak i trud. No mislim da se onda taj trud ne osjeća već dolazi prirodno – ispričala je Ivana za portal Scena.hr. Kaže kako pjesma ‘Budiš more’ zapravo govori o spoznaji svih ovih stvari.

“Osjećaji su krhki”

– Zato je to još jedna priča o složenom ljubavnom odnosu koji je došao do kraja. Tada je najteže sve ove stvari izgovoriti i postaviti na svoje mjesto. Osjećaji su krhki i osobe koje su se dotad već povezale puno intenzivnije doživljavaju neuspjeh. Uvijek sam se lakše izražavala kroz pjesmu, kad se emocije slegnu i odnosi poslože. Ovo je još jedna crtica iz koje sam puno naučila – otkrila je Ivana.

‘Budiš more’

Videospot su napravile Martina Nemčić i Slavica Parlov, sve poznatija mlada hrvatska redateljica, čiji kratki film ‘Who is Kyla’ (Tko je Kyla?) uskoro možete pogledati na Danima hrvatskog filma. ‘Auguste’ su svoj prvi nastup izvan Zagreba imale na akustičnoj pozornici Terraneo festivala 2013., a ponesene festivalskom atmosferom i dojmovima nakon nastupa, napisale su još jednu pjesmu o proživljenim složenim muško-ženskim odnosima.

Glazbu i tekst potpisuju ‘Auguste’ (Ivana Lulić i Gordana Marković), dok je aranžman kreirao Tomislav Franjo Šušak, producent svih pjesama Augusta. Pjesma je snimljena u njegovom Studiju C, kao i ostatak albuma čiju objavu očekujemo uskoro.

Foto: Press

comment closed