fbpx

Što će vam taj stari televizor?

Radionica….

stari televizorTokom četverodnevne radionice, u vremenu 19. – 22. prosinca 2016. godine, polaznici će modificirati prijenosni crno-bijeli televizor u primitivni osciloskop te potom istraživati načine kako se njime služiti u svakodnevnom životu. Radionica ‘Što će vam taj stari televizor?’ bavi se načinima i metodama kojima se izazivaju greške u sustavima i šumovi u signalima kroz kombiniranje analognih video i audio signala i uređaja.
– Radionica ne zahtijeva nikakvo predznanje, a namijenjena je filmašima, studentima, montažerima, video umjetnicima, programerima, entuzijastima i svima zainteresiranima za eksperimente u području novih medija – poručuju organizatori.
Radionicu vodi Ivan Marušić Klif koji već više od dvadeset godina djeluje na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti, kao jedan od istaknutijih autora eksperimentalnog smjera. Diplomirao je 1994. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu (School of Audio Engineering, Amsterdam). Bavi se izradom interaktivnih, kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je i nastupao u Europi i SAD (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana) te je dobitnik brojnih nagrada.
‘Primijenjeni video’ provodi se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.

Lokacija: Filodrammatica / Filmaktiv / Korzo 28, Rijeka
Termin:
19.12. – 22.12. 2016. / 4 sati dnevno
22.12. 2016. / showcase
Prijave: do 18.12.2016.
Maksimalan broj polaznika: 10
Prijave su otvorene do 18. prosinca 2016., a šalju se na [email protected]

Foto: Press