Borna Demel i Alen Matijašević: Zapisi iz ateljea
By redakcija On 21 lis., 2019 At 03:45 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Zapisi iz ateljeaOd 25. listopada do 15. studenog u Galeriji Događanja će biti otvorena izložba Zapisi iz ateljea autora Borne Demela i Alena Matijaševića
– Galerija Događanja ima zadovoljstvo najaviti izložbu Zapisi iz ateljea autora Borne Demela i Alena Matijaševića – pozivaju organizatori.
Izložba Borne Demela i Alena Matijaševića zajednički je rad umjetnika u kojemu su radovi obojice unificirani u formatu, ali različiti u izrazu. Radi se o svojevrsnom frizu, postavljenom uvisini očiju promatrača, koji prati zidove galerije, ulazi u njezinu nišu, funkcionira kao markacija prostora, intervencija u prostoru white cube-a. Kvadrati dimenzija 7×7 cm spojeni su u panele veličine 49 cm, te se u kontinuitetu nastavljaju jedan na drugi. Ta matematička pravilnost ostavlja prostor interpretaciji, a činjenica da nismo sigurni u razlog odabira baš ovih matematičkih omjera, u skladu je sa strategijom umjetnika koji uspostavljaju strukturu, a namjerno ostavljaju interpretativno polje neodređenim. Piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.
Radno vrijeme galerije: ponedjeljak – petak 10:00 – 21:00 h, subota 10:00 – 13:00 h

Foto: Press

comment closed