fbpx

Premijerno: Treća sezona serije Fargo

Na HRT…

Radnja treće sezone serije Fargo smještena je između prosinca 2010. i ožujka 2011.

FargoHrvatska radiotelevizija od subote 4. svibnja 2019. godine na Drugom programu premijerno prikazuje 3. sezonu Fargo, antologijske američke crnohumorno-kriminalističke serije, autora Noe Hawlea. Svaka sezona serije Fargo priča je za sebe i pripovijeda o zasebnoj skupini likova koji žive u različitim sredinama, ali ih povezuje svemir koji dijele.
Radnja treće sezone smještena je između prosinca 2010. i ožujka 2011., u tri grada u Minnesoti: St. Cloud, Eden Valley i Eden Prairie, i jedina je sezona u kojoj se ne pojavljuje u naslovu spomenuti Fargo u Sjevernoj Dakoti. Prati život para Raya Stussyja (Ewan McGregor) i FargoNikki Swango (Mary Elizabeth Winstead), koji se nakon neuspjele pljačke Rayevog brata Emmita (također ga glumi McGregor) upletu u dvostruko ubojstvo. Jedna od žrtava je starac tajanstvene prošlosti čija je pokćerka Gloria Burgle (Carrie Coon) policajka. Emmit u međuvremenu pokušava raskinuti veze sa sumnjivom organizacijom od koje je lani pozajmio novac, ali oni pošalju predstavnika V. M. Vargu (David Thewlis) da u djelo provede njihov plan.
Tri sezone serije Fargo ukupno su osvojile 55 nagrada i 202 nominacije. Za 3. sezonu spomenut ćemo najzvučnije: Zlatni globus za najboljeg glumca E. McGregor na 75. dodjeli i nominacije u dvije kategorije; šest nominacija za Prime Time Emmy; 8. dodjela televizijskih nagrada Critics’ Choice – najbolji glumac u filmu/kratkoj seriji – Ewan McGregor itd. U glavnim su ulogama Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis i Goran Bogdan.
Prvu epizodu treće sezone serije Fargo gledajte u subotu na Drugom programu Hrvatske televizije u 23.40 sati.

Foto: Press