fbpx

Premijera filma Izbrisana – Judita Franković Brdar

Rijeka…

Judita Franković– Posebna riječka premijera novog slovenskog filma Izbrisana Mihe Mazzini održat će se za članove i članice Filmskog kluba 54+ u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati uz gostovanje glavne glumice Judite Franković Brdar. Članovima Filmskog kluba 54+ ulaz na premijeru je slobodan, a ulaznice se podižu na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati. Mjesta za nove članove još uvijek ima! – poručuju organizatori.
Film Izbrisana slovenskog redatelja Mihe Mazzinija donosi priču o slučaju za koji je donedavno malo tko znao, a Sloveniju progoni već 27 godina. Priča je to o 25.671 osobi neslovenskog podrijetla koje je Ministarstvo unutarnjih poslova 26. veljače 1992. godine izbrisalo iz svih registara. Ostali su bez dokumenata, prava na boravak, zaposlenja, prebivališta i zdravstvene zaštite, a mnogi od njih ni danas nemaju reguliran status.
Junakinja filma Ana (Judita Franković Brdar) dolazi u bolnicu roditi kada shvati da je iz nepoznatog razloga nema u kompjutorskom sustavu. Nakon porođaja ne puštaju je s kćeri kući – ona je izbrisana, u sustavu ne postoji, što čini njezinu kćer siročetom. Iako u noćnoj mori, kafkijanskom košmaru iz kojeg naizgled nema izlaza, Ana ni trenutka ne očajava, već ne posustaje u svojoj borbi za pravdu. Naslovnu ulogu tumači poznata hrvatska glumica Judita Franković Brdar koja stiže na riječku premijeru filma, 23. svibnja u 20 sati, rezerviranu samo za članove Filmskog kluba 54+.

Foto: Press