fbpx

Hrvatska pobjedom protiv Crne Gore otvorila HEP Croatia Cup

Poreč…

Svjetsko prvenstvo, HrvatskaHrvatska je u prvoj utakmica HEP Croatia Cup-a pobijedila Crnu Goru rezultatom 34-22. Naši su igrači od početka djelovali sigurnije, obrana 6-0 bila je pokretna, te smo u većem djelu vodili s tri pogotka razlike. U napadu smo na agresivnu crnogorsku formaciju odgovorili strpljivom igrom, Štrlek je pronalazio pukotine u gostujućoj obrani, a imali smo i niz akcija koje su publiku u prepunoj Žatici dizali na noge.
Ekipa Zorana Roganovića nije se predala, imali su u Milošu Vujoviću igrača koji je već u prvih 30 minuta postigao pet pogodaka za minimalni zaostatak od dva pogotka razlike na kraju prvog dijela (14-12).Hrvatski izbornik je koristio brojne izmjene, mijenjali smo i obranu u prvom poluvremenu želeći pri tome zadržati svježinu kod nositelja u našoj momčadi.
U drugom dijelu Hrvatska je serijom 4-0 došla do prednosti od šest pogodaka razlike, a formacija 5-1 s Mandićem na prednjem, zatvorila je sve puteve prema vratima Ivana Stevanovića.
Dobili su svoju priliku i naši najmlađi igrači; Šipić i Jaganjac, a Červar je stalnim rotacijama tražio jači ritam što dovodi do visokog vodstva 23-14 u 43. minuti.
Ozljeda Stefana Čavora još je više poremetila goste iz Crne Gore, Ivan Vida je s dva uzastopna pogotka Hrvatsku doveo do visokih 25-15, a niz otvorenih udaraca zaustavio je odlični Ivan Stevanović.
Publika je do kraja mogla uživati u atraktivnoj igri naše momčadi, visokom razlikom smo zaključili dvoboj u kojem je u našim redovima Manuel Štrlek bio najbolji sa šest, a Miloš Vujović je za Crnu Goru postigao sedam pogodaka.

Foto: Press Hrvatski rukometni savez arhiva