fbpx

Lino Červar novi je predsjednik Udruge trenera HRS-a

Zagreb…

Hrvatsku trenersku struku treba reaktivirati i vratiti joj poštovanje, poručuje Lino Červar

Lino ČervarNa izbornoj Skupštini Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza, za novog predsjednika s četverogodišnjim mandatom izabran je Lino Červar – izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije.
U izvješću v.d. predsjednika UT HRS-a, Mate Matijevića, za razdoblju od 2014. do 2018. godine, naglašeno je da je kroz 15 sjednica i brojnih akcija napravljeno jako puno:
– Hrvatska je prošle godine dobila priznanje od EHF-a za najmasovniji i najkvalitetniji trenerski seminar u povijesti te organizacije, te u ovome trenutku Hrvatska ima 35 trenera s EHF PRO licencom. Treba poraditi u sljedećem razdoblju na dignitetu i zaštita trenera, te boljoj suradnji između HRS-a i klubova.
– Hrvatsku trenersku struku treba reaktivirati i vratiti joj poštovanje. Posebno trenerima u malim sredinama koji dugi niz godina rade s mladim igračima. Ti treneri trebaju dobiti poboljšane financijske uvjete, odnosno svi zajedno moramo pronaći način kako da ih dodatno educiramo. Rukomet kao sport kolektivni je i nedjeljiv dio odgoja, obrazovanja i kulture. Jako je bitno da podižemo kvalitetu i masovnost muškog i ženskog rukometa kroz suvremeniju strategiju razvoja. Također, iznimno je bitno ostvariti suradnju na svim razinama, od trenera nacionalnih selekcija, klupskih trenera, regionalnih instruktora, voditelja kampova, trenerskih seminara, pa do suradnje s Kineziološkim fakultetima u Zagrebu i Splitu, odnosno s Hrvatskim olimpijskim odborom i Središnjim državnim uredom za šport – istaknuo je novi predsjednik Udruge trenera Lino Červar.
Za dopredsjednicu Udruge trenera jednoglasno je izabrana Lidija Bojić – Ćaćić, a novi članovi Upravnog odbora su Dinko Vuleta, Nikola Foretić, Vlado Šola, Ingrid Sau, Hrvoje Horvat, Adrijana Prosenjak, Nenad Šoštarić, Davor Rokavec i Goran Mrđen.

Foto: Press