fbpx

Ludens Teatar – Ljetna gostovanja

Radno ljeto…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Vera ZimaKoprivničko neprofitno kazalište Ludens teatar najavio je ljetna gostovanja. Predstave ‘Žene u crvenom‘ i ‘Nemreš pobjeć od nedjelje‘, ovog ljeta, dolaze u mnoge gradove.
Na ljetno gostovanje prvo će biti izvedena predstava ‘Žene u crvenom’ koja 23. lipnja gostuje u Omišlju na Festivalu pučkog teatra. Žene u crvenom su bogata žanrovska riznica. Kao što je i život sam. Tamara (Vera Zima), Nora (Dubravka Ostojić), Dinka (Jelena Hadži-Manev) i Anđa (Lada Bonacci) – žene na rubu i žene u središtu svijeta i spremne na sve, čak i pravdu uzeti u svoje ruke, kad pravde ponestane. Pucaju i pjevaju, opakije od Nesalomljivih, žilavije od Otpisanih. Prije ili kasnije, zarobit će vas zauvijek. Nakon gostovanja u Omišlju, Ludensova predstava ‘Žene u crvenom’ stati će i na pozornicu u Kastavu na Kastafskom Kulturnom Letu 21. kolovoza, te na pozornicu u Makarskoj deset dana kasnije, 31. kolovoza.
Filip JuričićUz ‘Žene u crvenom’ na turneju odlazi i predstava ‘Nemreš pobjeć od nedjelje‘ nastala po tekstu Tene Štivičić. Predstava o dvoje mladih ljudi (Filip Juričić i Jelena Hadži-Manev), koji kroz klišeizirane situacije, prolaze svoje intimne, egzistencijalističke i materijalne krize, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti, bespomodnosti i želje za nečim boljim svjedoče o gomili problema s kojima se, živeći ovdje i sada, svakodnevno susrećemo. Ovu će predstavu moći pogledati publika 25. srpnja na Ljetnim noćima Teatra Exit, publika u Imotskom 27. srpnja te publika u Solinu 28. srpnja.
Ovim će gostovanjima Ludens teatar završiti svoju devetu sezonu, a nakon njih kreću pripreme za novu premijeru povodom deset godina Ludensa.

Foto: Press